Napoleon

(2023)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Napoleon
Genret: , ,
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Napoleon
Valmistusvuosi:2023
Pituus:158 min
Pisteytyksiä: 4
Tarkka arvio: 3.38

Napoleon on näyttävä toimintaeepos, joka kertoo yksityiskohtaisesti Ranskan ikonisen keisarin Napoleon Bonaparten (Oscar®-voittaja Joaquin Phoenix) nousun ja tuhon.

Tässä elämää suuremmassa elokuvassa legendaarinen ohjaaja Ridley Scott kuvaa Bonaparten hellittämätöntä matkaa valtaan ja hänen pakkomielteistä suhdettaan elämänsä rakkauteen Josephineen. Elokuva esittelee vauhdikkaiden taistelukohtausten ohella myös Napoleonin uraauurtavia sotilaallisia ja poliittisia manööverejä.

 

 

Kommentit & Pisteytykset

c4fkw294ziq

.

Pelimies

Sir Ridley taas vaihteeksi asian ytimessä, elikkä sinertävänharmaan filtterin läpi kuvatun historiallisen eeppisen spektaakkelin parissa.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Villetys

Napoleon on ihan hyvin onnistunut historiallinen sotadraama Ridley Scottilta, jonka katsoo pariin kertaan. Kahden ja puolen tunnin kestoon on kuitenkin koitettu änkeä vähän liikaa tavaraa mukaan ja joistakin tarinan osista olisi voinut luopua. Näyttelijöistä Joaquin Phoenix on varma valinta itse Napoleonin rooliin ja mies onnistuu siinä ihan hyvin. Myös Vanessa Kirby on hyvä tämän vaimona Josephinena, mutta naisen roolia elokuvassa olisi voinut vähentää hieman muiden tapahtumien tieltä. Parasta antia tarjoaakin tällä kertaa varsin massiiviset taistelukohtaukset eri armeijoiden välillä ja niistä on saatu viihdyttäviä kohtaamisia. Väkivaltaa löytyy myös ihan hyvin tarinasta ja päät katkeavat komeasti miekan toimesta. Kokonaisuutena Napoleon tarjoaa ihan mukavan elokuvan, mutta se jättää paljon myös potentiaalia käyttämättä ja tämä jääkin vain siihen turvalliseen keskitasoon.

Varsin tavanomainen 2020-luvun historiallinen eepos, eli faktoilla heitetään vesilintua, ja päähenkilön kuvauksesta paistaa enemmän tekijöiden katkeruus ja inho kuin mikään luomisen ilo. Liian paljon koetettu ahtaa parituntiseen leffaan ja siitäkin liian suuri osa keskittyy Josefineen, tarinan tapahtumat jäävät irrallisiksi ja vaille kunnollista pohjustusta. Napoleon itse jää henkilönä täysin tyhjäksi ja jopa tahattoman koomiseksi hahmoksi. Tuotantoarvot ovat kohdillaan.

Lisää luettavaa