Malignant

(2021)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Malignant
Genret: , ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: , ,
Alkuperäinen nimi:Malignant
Valmistusvuosi:2021
Pituus:101 min
Pisteytyksiä: 30
Tarkka arvio: 3.38

Madison huomaa kauhukseen hänen painajaiset muuttuvat hirvittäväksi todellisuudeksi.

Arviot

Hyytävän tehokas tunnelmacoctail joka nousee James Wanin parhaaksi elokuvaksi sitten ensimmäisen Saw:n.

Ohjaaja & käsikirjoittaja James Wan on pistänyt itsensä likoon yhtenä viime vuosien tehokkaimmista tunnelmanluojista. (), () ja () kauhuelokuvasarjojen pääarkkitehtinä toimiva James Wan on päässyt myös kokeilemaan taitojaan toimintaseikkailu elokuvien parissa () ja () kaltaisilla elokuvilla. James Wan näytti kykynsä myös varsin pätevällä kostotrilleri () ja kliseisen tehokkaalla nukkekauhuelokuva () joissa myös tunnelma oli saatu […]

Arvosteltu: 11.09.2021

Kommentit & Pisteytykset

Joku

Olihan ihan helvetin outo elokuva. Ensinnäkin, kenelle tämä on suunnattu? James Wan on ympännyt tähän otteita ties mistä. Tuntua on monista eri kauhuelokuvan genreistä, puhumattakaan lähestulkoon suoria lainauksia vanhemmista elokuvista. Ulkoasu tuo mieleen 70-80 -lukujen italokauhuelokuvat ja oikeastaan erittäin hyvällä ja toimivalla tapaa. Juoni on vähintäänkin yhtä absurdi kuin joissain huurupäisimmissä gialloleffoissa. Murhaajan ulkoasu mustia hanskoja ja tikaria myöden on suoraan myös suoraa kaikua tuosta genrestä. Samalla tässä on sellaista bodyhorror-vibaa ja tulipahan jopa Henenlotterin Basket Case mieleen paikoitellen. Huumoria Malignantissa ei juurikaan ole, mutta onpa kuitenkin. Eli siis elokuva ei suoranaisesti heittele vitsiä, mutta dialogi on paikoitellen ihan käsittämättömän pökkelöä ja typerää, ja se pistää väkisinkin naurattamaan. Ylipäänsä leffa ottaa sellaisia käänteitä, että James Wanin on pakko ollut tietää tekevänsä kalkkunaa. Sitä Malignant tavallaan on, ison budjetin kalkkunaleffa. Mitään aitoa jännitettä tässä ei oikeastaan ole, mutta niin outoa menoa kylläkin, että ei tämän parissa aika käy pitkäksi. Tavallaan tuli mieleen sellaiset suuruudenhullut surrealistisia piirteitä omaavat kauhuleffat mieleen kuin ”The Visitor” 70-luvun lopulta. Musiikit elokuvassa oli muuten oikeesti hyvät, vaikka Pixiesin Where is my Mind istuukin vähän heikosti sekaan. Toisaalta sekin ehkä tukee jotenkin tätä kummallista fiilistä tässä leffassa.

Ihan virkistävä elokuva, etenkin kun ottaa huomioon että valtaosa suuren budjetin kauhuleffoista tänäpäivänä on ennalta-arvattavia ja ylipäänsä ihan paskaa. Sitähän Malignantkin pohjimmiltaan on, mutta ainakin se viihdyttää ja jää takuulla mieleen.

Villetys
D-McH
Jarno Väistö
Mowgli
KaiZeri
uusis
AlexZ
Taivaanvuohi
rillijulle
andy
Pix
Karvainen Setämies
QT
Matalahiilihappoinen
The Sam1
JoonaPrkl
Demonic
batzmo
Labratoria
Beer Master
dbgirl
IsoVauva
Living dead
Jampe_69
harr1v
TeeP
apc 53
keijomies
Iciph3r_

Lisää luettavaa