Koskemattomat

(2011)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Koskemattomat
Genret: ,
Maat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Intouchables
Valmistusvuosi:2011
Pituus:112 min
Pisteytyksiä: 375
Tarkka arvio: 4.20

Tositapahtumiin perustuva Koskemattomat on hersyvän lämmin draamakomedia ystävyksistä, joiden ei luulisi edes tuntevan toisiaan.

Philippe (François Cluzet) on pyörätuoliin sidottu neliraajahalvaantunut miljonääri, kun taas Driss (Omar Sy), piittaamaton pikkukonna, mieluummin lorvii ja pössyttelee, kuin kantaa vastuuta. Silti Driss hurmaa tarkoittamattaan Philippen, kun tämä etsii itselleen uutta hoitajaa auttamaan päivittäisessä arjessa. Driss virkistyy uusista hulppeista asuinpuitteista, Philippen kuumasta punapääassistentista ja Kool & The Gangin musiikista, mutta ankeuteen vajonneen Philippen mielen kirkastaminen on jo haasteellisempaa.

Arviot

Harvoin on mahdollista nähdä näin laadukasta, tunneskaalaltaan laajaa ja viihdyttävää elokuvaa.

on ranskalaisohjaajien ja -käsikirjoittajien Olivier Nakachen ja Eric Toledanon ohjaama ja käsikirjoittama todellinen hyvän mielen draamakomedia. Elokuva oli ehdolla Ranskassa parhaan elokuvan César –palkinnon saajaksi, eikä todellakaan syyttä. Vaikka muuan The Artist nappasi palkinnon Intouchablesin ulottuvilta, ei se vie mitään pois tältä elokuvalta. Intouchables on eittämättä vuoden 2011 yksi parhaimmista elokuvista, ja voitaneenkin kummastella, miksei […]

Arvosteltu: 21.06.2012

Mitä koskettavin ja lämminhenkisin draama, joka samalla naurattaa lähes joka kohtauksessa.

Äkkiseltään luulisi, että jos yhdistää neliraajahalvaantuneen miehen ja huumeita käyttävän ulkomaalaistaustaisen sekä käsitteet tositarina ja draama, ei voi saada aikaan muuta kuin rahaa havittelevien leffatekijöiden tuotoksen. Entäpä jos soppaan sekoittuu vielä valmistusmaaksi Ranska ja yhdeksi genreksi komedia? Kyseessä taitaa olla taiteellinen näkemys erilaisista ihmisistä varovaisilla vitseillä höystettynä… Hetkinen, hetkinen, eipäs mennä asioiden edelle. Kun nämä […]

Arvosteltu: 13.01.2014

Kommentit & Pisteytykset

Helvetinkone

Kahden päähenkilön maailman törmäävät hienolla tavalla.

Elokuva on malliesimerkki siitä kuinka lähtökohdiltaan kaksi kovin erilaista hahmoa kohtaavat, osin olosuhteiden pakosta .

Elokuvassa pikkurikollinen päätyy kyynistyneen neliraajahalvaantuneen miljonäärin avustajaksi . Elokuvan aikana katsoja kuitenkin haastetaan toistuvasti pohtimaan kumpi on auttaja ja kumpi avustaja.

Erityismaininnan ansaitsee päähenkilöiden välinen kemia, kerronnan kannalta juurikin päähahmojen välinen vuorovaikutus on tavallistakin suuremmassa roolissa.

oskuli
windrider
Dainis Kula
Katmand0r
_NoBody_
TeeP
Manco
Ben Turpin
sariska
Miggo92
Miliisi
May_Force_Be_With_U
Hohtava5
Kaz
viettinen
ozkuz
Nimetön
Artblast
henna183
Jautsi
Mariella
Pikli
Demonic
FinnPoro

Lisää luettavaa