Ilta Andrén kanssa

(1981)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Ilta Andrén kanssa
Genret:
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:My Dinner with Andre
Valmistusvuosi:1981
Pituus:110 min
Pisteytyksiä: 23
Tarkka arvio: 3.93

Kulttimaineen saavuttanut elokuva, jossa näyttelijä Wallace Shawn ja teatteriohjaaja André Gregory kohtaavat illallisella ja puhuvat elämästä, taiteesta ja ystävyydestä.

Arviot

Vähemmän on todellakin enemmän.

Niinhän sitä sanotaan, että vähemmän on enemmän, ja näinhän se on. Vähemmän on enemmän myös tässä elokuvassa, ”Ilta Andren kanssa”. Kyseessä on kahden teatterista tutun kaveruksen, näyttelijä Wallace Shawnin sekä ohjaaja- ja käsikirjoittajaveteraani Andre Gregoryn ideoima minimalistinen elokuva, joka keskittyy pelkästään yhden ainoan dialogin ympärille. Kyseessä on eräänlainen lavastetussa hotelliravintolassa toteutettu radiokuunnelma kuvalla. Uskomatonta mutta […]

Arvosteltu: 03.05.2016

Kommentit & Pisteytykset

Dickey2

Kuulostaa tylsältä mutta kyllä tämmöiset vain toimii, jotka koko kestonsa ajan perustuu vain kahden ihmisen välisiin keskusteluihin samassa huoneessa saman pöydän ääressä. Tylsänkin tästä toki helposti saa jos ei keskity keskusteluun ja katso ajatuksen kanssa.

Jautsi

Annan itselleni tähdenpuolikkaan siitä, että jaksoin tämän juttutuokion katsella ja kuunnella. Välillä kävin kyllä syömässä lihakastiketta ja pätkäspakettia. Elokuvan kaksikko tilaa ruokia ja juomia, mutta joutavat tuskin maistelemaan, kun juttua pukkaa siinä määrin. Joskus vanhemmista kotimaisista elokuvista sanotaan, että ne ovat kuin filmattua teatteria. Sopisi tähänkin elokuvaan se kuvailu. Kaverusten keskustelu on ihailtavan keskittynyttä, toinen keskustelija nostaa aiemmin esiintulleita seikkoja esiin myöhemmässä vaiheessa, keskustelijat ovat sekä erimielisiä että samaa mieltä joistakin kohdista ja tulevat lopulta siihen tulokseen, että jatkavat elämäänsä kuten siihenkin saakka. Lopussa vaikuttaa silti siltä kuin Andrén juttukaveri olisi saanut jotain uutta virtaa katsomuksiinsa, koska kotimatkalla hän tiirailee kaupunkia vereksin silmin. No, ehkä hän vain nousee hetkeksi maanpinnalle metrotunnelin syöveristä, josta maisemien katselu on usein aika toivotonta.

Haahuilija
Luffy
Brutus
Ihmiskarhu
OneMoreGoddamnHippieAndMyHeadWillExplode
Kaamos
ms
Thorspo
D-McH
Hoplaa
Addeh
varmuuskopio
Cuagwe
Vilperi
JPino
Nimetön
JimTruman
Heavyjuuseri
Beer Master
Bazarov
Pincloud

Lisää luettavaa