Frankenweenie

(2012)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Frankenweenie
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: , ,
Alkuperäinen nimi:Frankenweenie
Valmistusvuosi:2012
Pituus:87 min
Pisteytyksiä: 80
Tarkka arvio: 3.32

Nerokas visionääri Tim Burton (“Liisa Ihmemaassa”, ”Painajainen ennen joulua”) tuo valkokankaalle elokuvan “Frankenweenie”, joka on lämmin tarina pojasta ja tämän koirasta. Kun nuoren Victorin rakas koira Sparky menehtyy yllättäen jäätyään auton alle, poika ottaa käyttöön tieteen salamyhkäiset keinot herättääkseen ystävänsä uudelleen eloon—tosin pienin korjauksin varustettuna. Victor yrittää piilotella kotikutoista luomustaan, mutta kun Sparky sattuu pääsemään karkuun, pojan koulutoverit, opettajat ja koko kaupungin väki saavat omin silmin todistaa, että kun ryhdytään herättämään vainajia henkiin, siitä voi seurata varsin karmiviakin koiruuksia.

Stop-motion –tekniikalla toteutettu animaatioelokuva “Frankenweenie” on kuvattu mustavalkoisena, joten sen kolmiulotteinen versio tarjoaa yleisölle aivan uudenlaisen 3D-elämyksen.

Arviot

Vanhaa, taattua Burtonia

Tim Burtonin, tuon Hollywoodin oudon linnun uusi elokuva on aina tapaus. Elokuvillaan Beetlejuice (1988), Saksikäsi Edward (1990) ja Ed Wood (1994) ihailijoita kerännyt ja vaihtoehtonuorison palvonnan kohteeksi joutunut takkutukka on kuitenkin harrastanut viime vuosina lähinnä harhalaukauksia. Liisa Ihmemaassa (2010) kyllä keräsi katsojia, mutta oli yhtä jännittävä ja kiinnostava kuin junamatka Oulusta Rovanimelle. Dark Shadows (2012) […]

Arvosteltu: 18.01.2013

Kommentit & Pisteytykset

andy
Quixi
srlq
Chani
AllouttaAngst
Nimetön
barros
cronenberger
Minnespinnus
Mr.Nobody
LetThereBeRock
QT
Living dead
sulo
meze1
pikkusartsa
D-McH
Addeh
Hoplaa
M16
dbgirl
DRUGS
Dekabristi
Mustaoinas
Hissukka
Anty
Linkous
Nimetön
Tak
Altema

Lisää luettavaa