Everything Everywhere All at Once

Alkuperäinen nimi:Everything Everywhere All at Once
Valmistusvuosi:2022
Pisteytyksiä: 44
Tarkka arvio: 3.44

Daniel Kwanin ja Daniel Scheinertin, yhteisnimellä Daniels, ohjaama hauska ja törkeän sydämellinen scifi-toimintaseikkailu naisesta (Michelle Yeoh), joka ei kykene hoitamaan verojaan. Nainen päätyy hullunkuriseen seikkailuun, jossa hän, ja ainoastaan hän, kykenee pelastamaan maailman tutkimalla elämäänsä liittyviä multiversumeja.

Kommentit & Pisteytykset

Joku

Tästä oli melkoinen pöhinä silloin elokuvan ilmestymisen aikoihin. Jotenkin kuitenkin leffa meni ohi, kun aihe ei vaikuttanut kovinkaan kiinnostavalta. Nyt tuli vihdoin tiirailtua ja kyllähän tämä hyvä leffa on moneltakin osin. Ensinnäkin tämä on paikoitellen erittäin hauska elokuva ja ennenkaikkea kekseliäs. Näyttelijät hoitaa roolinsa hienosti ja erityisesti Michelle Yeohia on aina ilo nähdä, leffassa kun leffassa. Juonesta sanottakoon, että se on monimutkaisempi paperilla kuin sitten itse filmissä toteutettuna. Tätä on mahdotonta selittää järkevästi kenellekään, joka ei leffaa ole nähnyt. Itse leffassa juonen seuraaminen on kuitenkin tehty katsojalle helpoksi eikä tästä pääse tippumaan kärryiltä. Mihinkään liialliseen rautalangasta vääntämiseen ei ole lähdetty, vaikka parissa kohtaa asioita selitetäänkin katsojalle auki vähän kärkkäämmin. Elokuvan uskomattoman laajan visuaalisen tyylittelyn ansiosta uskoisin, että tämä kestää uudelleenkatseluakin aika hyvin. Ihan kaikkia leffan vitsejä ja pikku juttuja on aivan mahdoton poimia kerralla kaiken tuon ilotulituksen keskeltä. Onko tässä leffassa sitten muuta kuin se komea ulkokuori? On toki. Elokuvan perhesuhteita ja toivon säilyttämistä käsittelevät teemat on tottakai ajattomia ja ne on tässäkin ihan hyvin hakattu sinne taustalle. Eikä loppujenviimeksi kyse ole mistään äärimmäisen monitasoisesta maailmanpelastusretkestä vaan aikalailla elämän perusasioista.
————————-
Everything Everywhere All at Once kannattaa katsoa mikäli toimintafantasia runsaalla huumorilla ryyditettynä kiinnostaa. Massiivista kestoa ei kannata säikähtää sillä elokuva on todella hyvin rytmitetty ja jaksaa viihdyttää kyllä loppuun saakka.

Jautsi

Teknisesti varmaan ihan ok tehty, mutta kun en ymmärtänyt mitään, niin kolmea enempää ei heru.

JoonaPrkl

2,5