Argylle

(2024)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Argylle
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Argylle
Valmistusvuosi:2024
Pituus:139 min
Pisteytyksiä: 2
Tarkka arvio: 3.75

Mitä nerokkaampi vakooja, sitä suurempi vale.

Argylle on Matthew Vaughnin (Kingsman -franchise, Kick-Ass) kieroutuneesta mielestä kumpuava terävä-älyinen, todellisuuden rajoja koetteleva ja ympäri maapalloa risteilevä vakoojatrilleri.

Bryce Dallas Howard (Jurassic World -franchise) on Elly Conway, menestynyt, mutta erakkoluonteinen vakoojaromaanien kirjoittaja, jonka idea täydellisestä illasta on olla kotona tietokoneen ääressä Alfie-kissan kanssa. Kun Ellyn kirjojen maailma, jossa salaisen agentti Argyllen tehtävänä on paljastaa maailmanlaajuisen vakoojasyndikaatin olemassaolo, alkaa peilata todellisen vakoojaorganisaation toimia, hiljaiset koti-illat jäävät kuitenkin historiaan.

Kissaansa repussa mukana kuljettavan Ellyn mukaan lyöttäytyy kissoille allerginen vakooja Aiden (Oscar-voittaja Sam Rockwell). Yhdessä he kiirehtivät ympäri maapalloa pysyäkseen askeleen edellä tappajista. Samalla raja Ellyn kirjojen ja todellisuuden välillä hämärtyy entisestään.

Elokuvassa nähdään hupputähtiä kuten Henry Cavill (The Witcher), John Cena (Fast X), Oscar-voittaja Ariana DeBose (West Side Story), Grammy-voittaja ja popin supertähti Dua Lipa (Barbie), Emmy-voittaja ja Oscar-ehdokas Bryan Cranston (Breaking Bad), Emmy-voittaja ja komediaikoni Catherine O’Hara (Schitt’s Creek), Sofia Boutella (Kingsman: The Secret Service) sekä legendaarinen Samuel L. Jackson. Alfie-kissaa näyttelee Chip, supermalli Claudia Vaughnin lemmikkikissa.

 

Kommentit & Pisteytykset

Vilperi

Erittäin hauska ja hyvin tehty toimintakomedia, jonka parissa viihtyy todella erinomaisesti. Juonenkäänteitä tässä tarinassa on yllin kyllin, ja juuri kun luulee pääsevänsä kärryille, huomaa kaiken olevan toisin. Jopa kissa oli niin huvittava, että välillä nauratti ääneen. Riemastuttavaa toimintaa etsiville suosittelen.
8/10

andy

Argylle on viihdyttävä agenttiparodia henkinen toimintakomedia vaikka välillä Argylle tuntui enemmänkin Matthew Vaughnin aikaisempien elokuvien parodialta. Matthew Vaughn on tuttuun tyylinsä luonut tyylilleen uskollisen maailman jossa osuvat musiikit ja paikoin näyttävät toimintakohtaukset kulkevat käsikädessä pariinkertaan maaliin osuvan huumorin kanssa. Jason Fuchsin käsikirjoitus sisältää muutaman osuvankin juonenkäänteen ja puheet The Long Kiss Goodnight meets Salaliittoteoria eivät ole kaukaa haettuja. Finaalin Matthew Vaughn ampuu sitten totaaliseksi efektisirkukseksi ja pieneksi toisinnoksi ensimmäisestä The King’s Man elokuvasta. Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell ja hupaisaa pahista esittävä Bryan Cranston saavat rooleilleen toimivasti tarinan keskellä, mutta Henry Cavill ja John Cena eivät vältämättä ole sitä mitä aluksi odottaa. Lopputekstikohtaus oli hauska.

Lisää luettavaa