Annette

(2021)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Annette
Genret:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Annette
Valmistusvuosi:2021
Pituus:139 min
Pisteytyksiä: 5
Tarkka arvio: 3.20

Henry McHenry (Adam Driver) on kiistanalainen stand up -koomikko, jonka rakastettu on kaikkien palvoma oopperatähti Anne (Marion Cotillard). Siinä missä Annea kuljetetaan limusiinilla enkelten kaupungin loisteliaimmille areenoille, Henry kaahaa moottoripyörällään laitakaupungin räkäisille pikkuklubeille esittämään omaa showtaan.

Henry valmistautuu esityksiinsä kuin nyrkkeilijä otteluun. Lavalla hänestä kuoriutuu Andy Kaufmanista muistuttava äkkiväärä ja anarkistinen nero, joka performanssissaan etsii yhä uusia tapoja loukata yleisöään.

Marion Cotillard tulkitsee herkästi viihdeteollisuuden raadollisuuteen ja puolisonsa hulluuteen hukkuvaa oopperatähteä. Annen ja Henryn tytär, Annette, osoittautuu poikkeuksellisen lahjakkaaksi – kyseessä on erityislapsi sanan kaikissa mahdollisissa merkityksissä.

Kommentit & Pisteytykset

Dickey2

Odotin jotain perus tekotaiteellista musikaalia, mutta tarjosikin paljon enemmän. Tunteikas, kammottava ja hauska musikaali. Alun stand up osio oli varsinainen naurupommi ja toisessa ei naurulihakset joutunut koetukselle ollenkaan. Henkilöt osaavat esiintyä ja laulaa minkä vuoksi heistä on helppo pitää. Elokuva on myös pelottavampi kuin moni oikea kauhuelokuva.

Myntti
QT
Hanhihannu
TeeP

Lisää luettavaa