Tässä leffassa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta tätä vaivaa silti koko ajan pienoinen tylsyys

24.8.2004 21:11

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Beck - Mannen utan ansikte
Valmistusvuosi:2001
Pituus:90 min

10. Beck eli Kasvoton mies ei ole Beckiä ollenkaan parhaimmillaan, mutta ei myöskään ihan huonoimmillaan. Siinä komisariot Martin Beck (Haber) ja Gunvald Larsson (Persbrandt) tutkivat juttua, jossa turvalaitteita myyvä mies on tapettuna ja mieheltä puuttuu kaiken lisäksi vieläpä kasvot naamalta. Tässä osassa tutustutaan myös ensimmäistä kertaa herrasmiespoliisiin nimeltä Josef Hillman (Zischler) ja naispoliisiin nimeltä Alice Levander (Malin Birgerson), jotka jatkavat seikkailujaan myös myöhemmissä osissa.

Tässä leffassa ei sinänsä ole mitään vikaa, sillä tämä on hyvin kerrottu ja varmalla ammattitaidolla tehty, mutta tätä vaivaa silti koko ajan pienoinen tylsyys, mistä tulee nyt sakkoja. Mielenkiintoinen tämä kuitenkin on, sillä tässä onnistutaan kuvaamaan intialaista kulttuuria hyvin kiinnostavasti. Kasvoton mies oli siitä huolimatta minulle aikamoinen pettymys.

Haber ja Persbrandt tietenkin pelastavat vähän ja muutkin näyttelijät ansaitsivat palkkansa. Sävytkin ovat mukavan synkkiä, onhan ohjaajana Harald Hamrell. Minuun tämä ei kuitenkaan kovasti uponnut ja tämä pääsee vain hieman keskitason yläpuolelle. Ihan hyvä psykologinen trilleri on kuitenkin kyseessä, onhan tässä vielä Ingvar Hirdwallkin mukana piristämässä Martinin naapurina. Kannattaa ehdottomasti tutustua, mutta jotain jäin kaipaamaan. Siispä nyt tällä kertaa minulta tipahtaa tällainen vähän tylsä arvosana, mutta näin on näreet.

Arvosteltu: 24.08.2004

Lisää luettavaa