Mukavinta olisi jos tästä elokuvasta ei tietäisi etukäteen mitään

6.1.2010 15:14

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:All the Boys Love Mandy Lane
Valmistusvuosi:2006
Pituus:90 min

Teinikauhu on lajityyppinä ehtymätön luonnonvara. Aina löytyy teinejä jotka haluavat säikkyä uusien verta tihkuvien elokuvien parissa. Heille alkuperäinen scream queen Jamie-Lee Curtis saattaa olla tuttu vain Lindsay Lohanin mutsina Perjantai on pahin -kammotuksesta. Halloweenistäkin on tullut jo uusi päivitetty versio, ja samalla uusia tarinoita tuutataan ulos vanhoilla tempuilla höystettynä. All the boys love Mandy Lane herätti kiinnostuksen, kun kuulin puhuttavan uudentyylisestä teinikauhuelokuvasta. Oliko tämä vain puhetta?

Mandy Lane on kivannäköinen blondi johon kaikki koulun pojat käyvät kuumana, eikä pienin syy ainakaan ole se, että hän ei ole kiinnostunut yhdestäkään. Tyttö ei kuitenkaan ole poikia kohtaan ylimielinen, joten poikien innostus vain lisääntyy. Mandy päättää lähteä yhden idioottiremmin matkaan ryyppäämään ja pojat innostuvat lyömään vetoa siitä, kuka hänet ensimmäisenä kellistää.

All the boys love Mandy Lane poikkeaa perusteinikauhusta alun utuisen ja rauhallisen tunnelman takia. Mukavinta olisi jos tästä elokuvasta ei tietäisi etukäteen mitään. Muuten se onkin aika tavanomainen. Nuoret ovat sen verran tyhmiä ja ärsyttäviä, että mahdollista harvennusta, odottaa ihan mielellään. Suurinta ihmetystä herätti se määrä päihteitä, mikä nuoriin upposi ja kuinka he kuitenkin pysyivät suhteellisen tolkuissaan. Ainakin sen verran että pystyivät hortoilemaan ulos pimeään. Ei tämä kuitenkaan täydellisen toivoton tekele ole. Alku pysyy kasassa ja herättää myös mielenkiinnon tulevia tapahtumia kohtaan. Amber Heard Mandy Lanen roolissa on oikeasti viehättävä ja poikien tunteisiin voi samaistua. Eivät muutkaan näyttelijät täysin surkeita ole. Rooleista vain on tehty melko yksinkertaisia. Nuorista ihmisistä voi kertoa aidosti myös sillä tavoin, että he eivät vaikuta ihan holtittomilta idiooteilta.

Ehkä juuri siksi, että elokuvassa oli jotain toimivia konsepteja, olisi siltä odottanut enemmän sisältöä ja motiiveja. Yritystä on, mutta kuitenkin oltiin tyydytty niin sanottuihin helppoihin ratkaisuihin, joiden takia en varmasti muista tätä elokuvaa enää parin kuukauden jälkeen. Elokuvaa voi suositella nuorelle parille treffiohjelmaksi, onhan siinä pari otollista kohtaa kun tyttö voi kapsahtaa pojan kainaloon ja sanoa ”Iik!”.

Arvosteltu: 06.01.2010

Lisää luettavaa