Melkein yhtä hauska kuin ykkösosakin.

10.6.2006 23:13

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear
Valmistusvuosi:1991
Pituus:85 min

Tohtori Meinheimerin (Richard Griffiths) on määrä puhua uudesta energiatuotantojärjestelmästä. Mies kuitenkin kidnapataan. Juttuun sotkeutuu tuttu toheloiva poliisi Frank Drebin (Leslie Nielsen). Joten luvassa on roistojen höykyttämistä ja paikkojen tuhoamista. Drebin myös yrittää muodostaa suhdetta Janeen (Priscilla Presley).

Mies ja alaston ase on todella hyvä komedia. Eikä tämä kakkososakaan kauas jää jälkeen. Kakkososan onnistuu olemaan todella hauska. On tässä toki joitakin vitsejä ykkösosastakin, mutta myös uusia vitsejä on keksitty. Etenkin alussa Drebinin tohelointi Valkoisessa talossa on aika hauskaa katseltavaa. Parodioidaan tässä myös hieman Casablancaa, eikä edes mitenkään huonosti. Tosin elokuva laahaa joissakin kohdin aika pahasti, mutta homma pysyy aika vauhdikkaana suurimman osan elokuvan kestosta.

Myös näyttelijäkaarti on pysynyt samana. Leslie Nielsen on tässä yhtä hyvä kuin ykkösosassakin. Ei ketään muuta voi kuvitellakaan toheloivan Drebinin tilalle. Myös Priscilla Presley on todella hyvä tässä elokuvassa. Kapteeni Ed Hockenia näyttelevä George Kennedy on myös varsin hupaisa mies. O.J. Simpsonin näyttelemä Nordberg on tässä huomattavasti isommassa roolissa kuin ykkösessä. Simpson on todella hyvä Nordbergina, jolle tuntuu tapahtuvan jatkuvasti työtapaturmia. Hän muun muassa eksyy bussin alla toiseen kaupunkiin.

Arvosteltu: 10.06.2006

Lisää luettavaa