Hyvää vauhtia etenevä ohjaus ja sopivan lyhyt kesto takaavat että aika ei käy pitkäksi.

12.9.2005 00:43

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Blue Streak
Valmistusvuosi:1999
Pituus:92 min

Martin Lawrence on jo suhteellisen tuttu näky toimintakomedioissa (Bad Boys 1 & 2, National Security). No mutta mikäs siinä, yleensähän ne ovat viihdyttävyysarvoltaan olleet vähintään kohtalaisia. Timanttikyttä ei ole mikään poikkeus, vaan tyypillinen Lawrence-toimintakomedia.

Martin Lawrence esittää Miles Logania, jonka timantinryöstökeikka ei mene aivan putkeen. Logan pidätetään, mutta onneksi hän ehti jemmata timantin keskeneräisen rakennuksen ilmastointikanavaan, joka jokaisessa Hollywood-leffassa pitää tietenkin olla. Pari vuotta sen jälkeen mies pääsee vankilasta, ja aikeissahan on tietenkin hankkia tuo timantti takaisin. Mutta yllätykseksi Logan huomaa, että rakennus on valmistunut, ja mikäs muukaan siitä on tullut kuin poliisiasema.

Logan päättää soluttautua poliisipiiriin, mutta timanttia hän ei millään meinaa saada käsiinsä. Poliisin esittäminen sen sijaan tuntuu sujuvan hyvin, ja pianhan sitä jo ratkaistaan rikoksia kadulla. Mukana työparina heiluu Carlson (Luke Wilson). Mutta timantti on edelleen Loganin mielessä…

Huumori perustuu pääasiassa Martin Lawrencen suunsoittamiselle ja jonkun muun kuin itsensä esittämiselle, joka johtaa tietenkin hauskoihin tilanteisiin. Toimintaa takaa-ajokohtauksineen riittää runsaasti. Juoni itsessäänhän ei ole mikään hirveän omaperäinen eikä tämä muutenkaan mikään tavallisuudesta poikkeava ole.

Hyvää vauhtia etenevä ohjaus ja sopivan lyhyt kesto takaavat että aika ei käy pitkäksi, joten tätä voi suositella ainakin Martin Lawrencen leffoista pitäville, kuitenkin hieman varauksella.

nimimerkki: Vibot

Arvosteltu: 12.09.2005

Lisää luettavaa