Mainos: Miten sijoittaa lattiavalaisin olohuoneeseen?

2.2.2024 00:01

Mainos: Hobby Hall

Lattialamput voivat olla erinomainen tapa lisätä valoa ja tunnelmaa olohuoneeseen. Ne eivät vie pöytätilaa ja tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia sisustaa huonetta tunnelmalliseksi ja itselle sopivaksi. Oikeaa sijoituspaikkaa hyödyntämällä lamppu on sekä käytännöllinen että visuaalisesti miellyttävä. Tässä artikkelissa esitellään muutamia luovia tapoja hyödyntää lattiavalaisinta olohuoneessa, jotta voit tehdä omasta olohuoneestasi mahdollisimman kotoisan ja viihtyisän.

Lattiavalaisimen sijoittamisella on väliä: mihin se kannattaa laittaa?

Lattiavalaisimet ovat hyödyllisiä etenkin olohuoneessa, sillä sijoittamalla niitä tyhjiin nurkkauksiin tai nojatuolin vierelle saat olohuoneesta kotoisan ja viihtyisän. Lattiavalaisin voi olla myös katto- tai pöytävalaisinta käytännöllisempi joissakin tilanteissa.

Lattiavalaisimet voi löytää esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta, ja niitä on saatavilla monissa eri väreissä ja malleissa.

Alla jaettuja vinkkejä noudattamalla voit löytää sopivan sijoituspaikan omalle lattiavalaisimellesi olohuoneessa.

Lattialamppu luku- tai rentoutumisnurkkauksessa

Jos haluat luoda lämpimän ja kutsuvan tilan rentoutumiseen, harkitse lattialampun sijoittamista mukavan lukutuolin tai viihtyisän nurkkauksen viereen.

Kun valitset lattialamppua tätä tarkoitusta varten, on tärkeää ottaa huomioon valaisimen korkeus ja tyyli. Säädettävällä päällä ja varrella varustettu lattialamppu voi olla hyvä vaihtoehto.

Käytä lattialamppua luodaksesi kodikkaan ja kutsuvan tunnelman olohuoneeseen. Valon avulla voit luoda lämpimän tunnelman, joka sopii rentoutumiseen ja lukemiseen.

Täytä tyhjä nurkkaus tyylikkäällä lattialampulla

Jos haluat täyttää tyhjän nurkkauksen valolla ja tyylillä, harkitse yksinkertaisen ja siistin lattialampun sijoittamista nurkkaan. Voit valita valaisimen, jossa on kangasvarjostin tai lämmin, meripihkainen valo, jos haluat luoda kodikkaan tunnelman.

Jos taas moderni minimalismi on enemmän sinun juttusi, valitse siro metallijalka ja kirkas valkoinen valo.

Jos sinulla on suuri olohuone ja korkeat katot, korkean lattialampun sijoittaminen huoneen keskelle voi tehdä vaikutuksen ja lisätä tilan ulottuvuutta. Sijoita siis rohkeasti jättimäinen ja kaareva lattialamppu huoneen keskelle ja saat lisää tasapainoa, symmetriaa ja kaunista ulkonäköä.

Tilan koosta ja asettelusta riippuen keskelle sijoitettu lamppu voi jopa kiinnittää huomion upeaan kohteeseen, kuten takkaan tai taideteokseen.

Korosta taideteosta tai galleriaseinää lattialampun avulla

Lattialampun sijoittaminen lähelle taideteosta tai galleriaseinää voi olla erinomainen tapa korostaa ja esitellä näitä ominaisuuksia kodissasi. Se voi myös olla tehokas tapa luoda keskittyneempi ja intiimimpi ilmapiiri tilaan.

Harkitse suuren ja kaarevan lattialampun sijoittamista taideteoksen viereen, jotta voit luoda viihtyisän ja lämpimän tunnelman. Metallinen lamppu, jossa on pellavainen varjostin, sopii hyvin perinteiseen olohuoneeseen ja voi auttaa tuomaan esiin taideteoksen rikkaat värit ja tekstuurit.

Jos sinulla on kulmasohva, voit sijoittaa lattialampun sen taakse luodaksesi lämpimän ja kutsuvan ilmapiirin elokuvailtoihin tai sosiaalisiin kokoontumisiin.

Kuinka kaukana lattialampun tulisi olla sohvasta tai lukutuolista?

Jos haluat päivittää olohuoneesi uudella lattialampulla, pidä se noin puolen metrin päässä sohvasta. Näin se tarjoaa juuri sopivan määrän valoa rentoutumiseen, lukemiseen ja muihin toimintoihin ilman, että se tulee liian lähelle. Jos sinulla on esimerkiksi 3 metriä pitkä sohva ja mukava metrin levyinen lukutuoli, sijoita lattialamppu noin metrin päähän jommankumman kalusteen reunasta.

Voiko lattialampun sijoittaa ikkunan viereen?

Lattialampun sijoittaminen ikkunan viereen voi auttaa pitämään valoa yllä auringon laskettua. Päivän aikana voit hyödyntää luonnonvaloa ikkunoiden kautta. Mutta kun aurinko laskee, luonnonvalon lähde katoaa.

Tässä tilanteessa lattialamppu voi tarjota tarvittavan valon illan tunteina. Lisäksi se voi kiinnittää huomiota ikkunoihin ja niiden takana olevaan näkymään.

Lisää luettavaa