Mainos: Laina heti
Game of Thrones on yhdysvaltalainen fantasiadraamasarja, jota kuvattiin ympäri maailmaa kymmenissä paikoissa. Moni ikoninen kuvauspaikka sijaitsee Euroopassa, joten GOT:n maisemiin pääsee Suomesta ilman suurempaa byrokratiaa. Unelmien reissun voi rahoittaa pienellä lainalla tai säästöillä.
Jokainen varmasti tietää Game of Thronesin, joka voitti vuosien varrella huikeat 59 Emmy-palkintoa – se on enemmän kuin mikään muu televisiosarja koskaan. Sarjaa on kuvattu esimerkiksi Espanjassa, Marokossa sekä Kroatiassa.
Tiesitkö, että Kuninkaansatama sijaitsee oikeasti 40 000 asukkaan Dubrovnikissa? Tai sitä, että Volantisin silta löytyy Malagasta? Siinä vasta paria upeaa matkakohdetta, ja lisää kuulet vielä tämän artikkelin kautta.
Parhaat Game of Thrones kuvauspaikat
Game of Thronesia kuvattiin kymmenissä paikoissa ja useissa maissa, mutta seuraavaksi esittelemme neljä parasta matkakohdetta suomalaisille sarjan faneille. Tiesitkö, että osa sarjan kohtauksista kuvattiin niinkin lähellä kuin Malagassa? No nyt tiedät.
Espanja
Game of Thronesin kuvauspaikoista moni sijaitsee suomalaisille rakkaassa Espanjassa. Siellä sarjaa on kuvattu muun muassa Sevillassa ja Malagassa.
Volantisin silta eli Córdoban roomalainen silta sijaitsee Malagassa. Tosielämässä silta pääsee sarjaa paremmin oikeuksiinsa, sillä silta on massiivinen – se on yhdeksän metriä leveä ja 250 metriä pitkä. GOT:ssa silta saatiin näyttämään pienemmältä kuvauskikkojen avulla.
Toinen hyvä matkakohde on Sevilla. Sieltä löytyy kuvauspaikat Meereenin taisteluareenalle sekä Dornen vesipuutarhaan. Lisäksi Sevillan kupeesta löytyvä Anfiteatro de Itálica (italialainen amfiteatteri) nähtiin sarjassa parilla viimeisellä tuotantokaudella.
Marokko
Marokko näytteli suurta roolia Game of Thronesin kulissien takana. Kuvauspaikoista löytyi muun muassa Aït-Ben-Haddoun, Essaouira sekä Atlas Corporation Studios.
Atlas Corporation Studios on suosittu matkakohde Marokossa. Kyseisessä paikassa kuvataan paljon elokuvakohtauksia. Esimerkiksi GOT:n lisäksi paikalla on kuvattu myös elokuvia Asterix & Obelix: Tehtävä Kleopatra sekä Gladiaattori.
Toinen vaihtoehto on suunnata kaupunkiin nimeltä Aït-Ben-Haddoun. Sielläpäin oli sarjassa Astaporin kaupunki sekä Yunkai ja Pentos. Mikäli haluat astella Daenerys Targyenin jättämiä jalanjälkiä, niin oikea matkakohde on Marokko.
Islanti
Islanti on karu, mutta kaunis matkakohde kenelle tahansa – etenkin Game of Thronesin faneille. Sarjassa näytellyt Hafþór Júlíus Björnsson eli “The Mountain” on islantilainen.
Oletko haaveillut päästä Westerosiin Villien leiriin? Silloin suunnaksi tulee ottaa Islanti ja sieltä tarkemmin Grjótagjá-luolan läheltä löytyvä Dimmuborgirin laavakenttä. Samalla teemalla kannattaa suunnata myös Grjótagjá-pienlaavaluolaan, joka oli Jon Snown ja Ygritten rakkaudenpesä.
Muurin Pohjoispuoli löytyy oikeasti paikasta nimeltä Vatnajökull. Siellä jään paksuus on suurimmillaan jopa 400 metriä!
Kroatia
Yksi ikonisimmista Game of Thronesin kuvauspaikoista sijaitsee Kroatiassa, Dubrovnikin kaupungissa – se on fiktiivinen Kuninkaansatama. Tosielämän kaupunki on tarunhohtoinen, ollen erinomainen matkakohde sarjan faneille sekä muillekin matkaintoilijoille.
Punalinna on tosielämässä Lovrijenac-linnoitus. Qarth sijaitsee puolestaan kävelymatkan päässä Dubrovnikin rannikolta. Braavos on oikeasti Kaštel Gomilica. Kyseisessä paikassa nähtiin sarjassa merimiehiä ja esimerkiksi Aryan satamaseikkailuita.
Kuinka paljon lomabudjettia kannattaa varata?
Lomabudjetti tulee räätälöidä omien tarpeiden mukaisesti. Reppureissaaja selviää varmasti 500 eurolla viikon Espanjan matkasta, mutta luksusta kaipaavalle matkaajalle tulee varata moninkertainen budjetti.
Luonnollisesti Game of Thronesin suurfanit haluavat koluta kaikki kuvauspaikat lävitse, jolloin budjetti voi venähtää useisiin tuhansiin euroihin. Harvalla meistä on 5 000 euroa käteistä jemmassa, jolloin pieni velkavipu voi hiipiä mieleen.
Sanotaan kuitenkin karkeasti näin: yhden matkakohteen kustannus on 1 000 euroa, parin kohteen reissu on 2 500 euroa ja kaikki kohteet koluaa 5 000 eurolla. Tuossa voisi olla ainakin alustavat matkabudjetit joustovaralla.
Lomareissun rahoitusvaihtoehdot
Eikö sinulla ole säästössä lomabudjettia? Nykyään se ei välttämättä ole ongelma, sillä näillä tavoilla lomareissun voi rahoittaa:
- Luottokortti
- Pien- ja pikalainat
- Kulutusluotto
Lainaa voi hakea muodossa jos toisessa omasta kotipankista. Vieläkin suositumpi vaihtoehto on luottolaitokset ja lainanvälittäjät. Lainojen vertaileminen kannattaa myös tehdä, niin lomareissun rahoittaminen lainalla aiheuttaa mahdollisimman vähän korkokuluja. Laina heti -sivustolla voit vertailla lainanvälittäjiä ja valita itsellesi parhaiten sopivan halvimman lainan.
Kulutusluotto on siitä houkutteleva vaihtoehto, että vakuuksia ei vaadita. Lisäksi luotto on helppo lainamuoto hakea puhelimella omalta kotisohvalta. Lainojen vertailu ei ole sen vaikeampaa, eli sitä kannattaa suosia suoraan.
Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa?
Vakuudetonta lainaa voi hakea täysi-ikäiset, joilla on puhtaat luottotiedot. Täten lomareissun rahoittaminen voi onnistua, olipa tulot 2 000 euroa tai 6 000 euroa kuukaudessa. Jos muita velkoja on vähän, niin pieni laina voi onnistua matalallakin tulotasolla.
Lainanmyöntämisen kriteereissä on pankkien välillä eroja. Toisaalta lainan hakeminen tai lainan vertaileminen eivät maksa mitään ylimääräistä.
Ilman puhtaita luottotietoja ei kannata lähteä hakemaan vakuudetonta lainaa. Silloin voi olla yhteydessä omaan kotipankkiin esimerkiksi luottokortin osalta. Toinen vaihtoehto on hakea vakuudellista lainaa. Voit myös tarkistaa omat luottotietosi ennen vakuudettoman lainan hakemista.
Kuinka paljon laina tulee lopulta maksamaan?
Mikäli rahoitat unelmien reissun Game of Thronesin maisemiin, niin lainattu matkakassa tulee maksaa takaisin. Lainattuun rahasummaan lisätään pankin perimä korko ja usein myös muitakin kuluja – kuten tilinhoitopalkkio ja lainan avausmaksu.
Otetaan esimerkkinä 1 000 euron laina, joka myönnetään 8 %:n kokonaiskorolla, 5 euron kuukausittaisella tilinhoitomaksulla ja 24 kuukauden takaisinmaksuajalla. Lainan kustannus on korkojen ja kulujen kera 1 205,45 euroa. Täten maksat ylimääräistä noin 200 euroa.
Tuo on se hinta, joka on maksettava lainarahan käyttämisestä. Mitä suurempi lainasumma on, sitä enemmän korkoja maksetaan euromääräisesti.
Luottokortin käyttäminen on myös vaihtoehto. Siinä luotolle saa usein 30 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Toisaalta luottokortin korko on lähes aina maksimaaliset 20 % tai ainakin lähellä sitä. Täten lainan kilpailuttaminen kannattaa pitää ykkösvaihtoehtona, jonka jälkeen tulee luottokortti ja muut vaihtoehdot.
Muistutamme vielä, että jos sinulla on entuudestaan useampia lainoja, lainojen yhdistäminen voi olla hyvä ratkaisu. Näin saat melko todennäköisesti pienennettyä lainan kustannuksia ja lisäksi sinulle jää hoidettavaksesi vain yhden lainan takaisinmaksu.