Simpsonit, Avatar, X-Men – mm. nämä Disney sai ostettuaan kilpailijansa

Disneyltä ja 20th Century Foxilta on tänään vahvistettu kauppa, josta huhuttiin jo jokin aika sitten. Foxin johtoporras oli kiinnostunut myymään yhtiön elokuva- ja tv-sarjapuolen, jotta se voisi jatkossa keskittyä paremmin uutis- ja urheilutuotantoon. Viihdejätin nimekkeistä siirtyy tuoreen kaupan myötä Disneylle kiinnostava paketti: James Cameronin Avatar-elokuvat, X-Men-franchise, Deadpool, Fantastic Four, Moderni perhe, Simpsonit ja mm. Family Guy.

Disneyn jo omistama Marvel on jo kauan havitellut takaisin muutamien suosikkihahmojensa oikeuksia, joista se joutui taloudellisista syistä luopumaan vuosia sitten. Nyt solmittu kauppa tuo nämä hahmot, kuten Deadpoolin, ikään kuin takaisin alkuperäiseen kotiinsa. Liikejärjestelyjen laillisuuden tarkistaminen saattaa kuitenkin viedä 12-18 kuukautta, joten fanien pitää yhä jaksaa odottaa esim. X-Men- ja Avengers-hahmojen yhteiselokuvaa.

20th Century Foxin osto maksaa ilman velkoja Disneylle huimat 52,4 miljardia dollaria, velkojen kanssa yhteensä 66,1 miljardia dollaria (n. 55,8 miljardia euroa). 20th Century Foxin osakkeenomistajat saavat kaupassa nyt vastineeksi pienen osan Disneyn osakkeita.

Disneyn johtaja Bob Iger, jonka piti jäädä eläkkeelle tehtävistään jo vuonna 2016, on jättikaupan yhteydessä vahvistanut jatkavansa niissä vielä ainakin vuoden 2021 loppuun asti. Koska yhtiöillä on monia päällekkäisiä toimintoja, nähtäväksi jää, kuinka paljon esim. animaatiotuotannon työntekijöitä joutuu irtisanottaviksi tai uusiin tehtäviin. Foxin alaisuudessa ollut Blue Sky -animaatiostudio, joka on tehnyt Ice Age -leffasarjaa, joutunee sekin isojen muutosten alle.

TV-kanavista nyt mm. National Geographic vaihtoi myös omistajaa, mutta vielä on epäselvää, kuuluiko Suomen Fox-kanava Disneylle siirtyvään pakettiin.


Lähteet: ScreenDaily, Variety, Deadline, THR, The Wrap

Kuva: 20th Century Fox/X-Men: Apocalypse, 2016

R. Isoviita 14.12.2017 klo 15:53

Uusimmat uutiset

Bradley Cooper ja Guillermo del Toro yhteistyöhön?

Leonardo DiCaprion nimi liitettiin aiemmin samaan leffaan.

R. Isoviita

Ridley Scottin Gladiator 2 - tämä leffasta tiedetään nyt

Käsikirjoittaminen on käynnissä.

R. Isoviita

Pyysikö tätä joku: Spice Girls -elokuva tekeillä

Ysäritähdet mukana.

R. Isoviita

Marvelin Loki-sarjasta ensimmäinen kuva julki

Tom Hiddlestonin uumoillaan olevan TV-sarjassa mukana.

R. Isoviita

Marvelin tulevat elokuvat: Mukana Ihmeneloset vai X-Men-hahmot?

Studio tekee suunnitelmia 3-4 vuotta eteenpäin.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...