Skandaalin tahraaman Kevin Spaceyn korvannut veteraaninäyttelijä yllättäen palkintoehdokkaaksi

11.12.2017 20:15

Uudet Golden Globe -ehdokkaat on nimetty ja tällä kertaa kisassa on mukana ainakin yksi musta hevonen. Ehkä hieman yllättäen Hollywoodin ulkomaisen lehdistön palkintoehdokkaiksi nousivat tosipohjaisen All The Money in the World -elokuvan ohjaaja Ridley Scott, naispääosatähti Michelle Williams ja miessivuosaa näyttelevä Christopher Plummer. Erityisesti Plummerin kohoaminen ehdokkaaksi palkinnolle on pieni ihme, sillä hänet hälytettiin näyttelijä Kevin Spaceyn tilalle jo siinä vaiheessa, kun koko elokuvan piti olla purkissa ja viimeistä silausta vaille valmis.

Plummer, joka täyttää kahden päivän kuluttua 88 vuotta, korvasi ahdisteluskandaalissa ryvettyneen Spaceyn todella pienellä aikataululla. Hänen kohtauksensa taltioitiin vasta n. kaksi viikkoa sitten. Vaikka kyseinen rooli on pieni, se on kuitenkin merkittävä – Plummer näyttelee elokuvassa miljonääri J. Paul Gettyä, jonka lapsenlapsi kaapataan isojen rahojen toivossa.

Ennen Spacey-skandaalia elokuvan arveltiin olevan jopa Oscar-ainesta, sillä yhtä sen päärooleista esittää neljästi Oscar-ehdokkuuden saanut Michelle Williams ja Spaceyn hallussa oli jo entuudestaan kaksi Oscar-voittoa. Lisäksi liki 60-vuotiaan Spaceyn maskeerauksen eteen oli tehty kovasti töitä. Leffan tuotantoyhtiö oli kuitenkin valmis heittämään romukoppaan koko Oscar-kampanjoinnin Spaceyn nimen tahraannuttua, ja elokuvan julkaisuaikataulua oli tarkoitus muuttaa rajusti.

All the Money in the Worldin päätyminen edes Golden Globe -ehdokkuuksille ei ole ollut ollenkaan selvää. Ohjaaja Ridley Scott onnistui kuitenkin saattamaan elokuvansa valmiiksi ilman Spaceyä lähes alkuperäisen aikataulunsa puitteissa ja se esitettiin palkitsijoille ennakkoon erikoisjärjestelyllä.

Plummer ei tullut mukaan projektiin täysin kylmiltään, sillä J. Paul Gettyn osaa suunniteltiin hänelle jo ennen kuin tilalle valittiin nk. nimekkäämpi tähti. Hänelle jäi tästä seikasta huolimatta hyvin vähän aikaa valmistautua rooliinsa ja saattaa työ valmiiksi – kyseessä voi olla jopa maailmanennätys, arvelee Deadline-sivuston toimitus. Plummerilla on kokemuksensa ja häneen uskoneen tehokkaan työryhmän takia silti nyt mahdollisuus voittoon. Hän on voittanut jo kerran Golden Globen ja ollut myös ehdolla palkinnolle kolmesti. Palkinnot jaetaan tammikuun alussa.

 

Lähteet: Variety, Deadline, Golden Globes

Kuva: Claudio Iannone, 2017/ All the Money US, LCC/ SF Film

Lisää luettavaa