Star Wars -parodia täytti 30 vuotta – mitä kuuluu jatko-osalle?

Kesäkuun lopussa tuli kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Mel Brooksin ohjaama ja osin myös käsikirjoittama Star Wars -parodia Avaruusboltsit sai maailmanensi-iltansa. Vaikka elokuvan alkuperäisistä näyttelijöistä esim. Chewbaccan vastinetta, koiramaista Barfia näytellyt koomikko John Candy menehtyi vuonna 1994 ja Mel Brooks on jo itse 91-vuotias, fanit kaipaavat yhä jatko-osaa.

Useista komedioistaan, kuten Frankenstein Junior ja Kevät koittaa Hitlerille, tunnettu viihdelegenda ei ole tyystin hylännyt ajatusta leffan jatko-osasta. Taannoin Brooks paljasti yleisön vapaamuotoisessa kyselytilaisuudessa, että Avaruusboltsien jatkosta käydään keskusteluja. Tuotantoyhtiö MGM, joka toimi myös ensimmäisen osan taustalla, on ollut kiinnostunut parodian jatkamisesta - kiitos Tähtien sota -leffojen uuden tulemisen.

- MGM on hiukan kiinnostunut, koska Rogue One ja The Force Awakens räjähtivät valkokankaille ja muita osia on tulossa, joten olemme juttusissa aiheesta. Ehkä [jatko-osa tulee], kukapa tietää, Brooks totesi.

Viime vuosina Broadway-ympyröissä työskennellyt Brooks ei ole Dracula - Verevä vainaja -parodian flopattua 1995 ohjannut yhtään pitkää elokuvaa. Vaikka hän jatkaisikin Avaruusboltsien tarinaa elokuvana esim. tuottajan ominaisuudessa, kyseessä olisi Brooksin uralla harvinainen tapaus. Toistaiseksi Brooks ei nimittäin ole tehnyt jatko-osia, ellei sellaisiksi lasketa vaikkapa juuri Avaruusboltsien TV-sarjaversiota.


Lähteet: NY Daily News, ScreenRant

Kuva: MGM/Avaruusboltsit, 1987

R. Isoviita 29.07.2017 klo 18:33

Uusimmat uutiset

Ohjaaja oikoo käsityksiä seuraavasta Apinoiden planeetta -leffasta

Pierre Boullen luomat hahmot palaavat valkokankaille jälleen.

R. Isoviita

Roger Mooren ikoniseksi tekemän Pyhimyksen uusi versio sai ohjaajan

Leffa on ollut suunnitteilla jo vuosia.

R. Isoviita

Mitä on luvassa vakoojaleffojen ystäville?

Nolania unohtamatta.

R. Isoviita

Visuaalisten tehosteiden tekijät vetivät herneen nenään Oscar-gaalan vitsistä

Viime viikon palkintojuhla pahoitti mieliä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...