Warcraft-leffa menestyy sittenkin?

Jos uskotaan Rotten Tomatoes -arvostelusivuston mittaria, fantasiaelokuva Warcraft on huono raina. RT:n kokoomista arvosteluista n. puolet ovat negatiivisia. Leffatykinkin puolella tämä suosittuun peliin pohjaava örkkitarina on saanut tähän mennessä vain yhden tähden viidestä.

Kriitikkojen ja yleisön nuivuus kyseistä elokuvaa kohtaan vaikuttaa olevan kuitenkin alueellista. Raporttien mukaan Warcraft: The Beginning teki jopa myyntiennätyksen Kiinassa. Esim. Kiinan keskiyön IMAX-näytöksistä se kahmaisi ennakkomyyntituloineen yhteensä huikeat 22 miljoonaa dollaria. Kiinassa Warcraftin örkkisodan ensi-ilta tuotti kokonaisuudessaan 45,7 miljoonaa dollaria.

N. 160 miljoonaa dollaria maksanut ja mittavasti tietokonegrafiikkaa fantasiamaailmassaan hyödyntävä elokuva saa arvelujen mukaan Pohjois-Amerikasta alkajaisiksi vain n. 25 miljoonaa dollaria, kun esim. niin ikään CGI-painotteinen Avatar-leffa imaisi tuloja avausviikonloppunaan vuonna 2009 yli 77 miljoonaa dollaria. Tätä vauhtia Warcraft näyttäisi kuitenkin saavan Yhdysvaltojen ulkopuolelta niin paljon tuloja, ettei elokuvaa ehkä kannatakaan tuomita vielä flopiksi.

Länsimaisia medioita edustavan Varietyn kritiikissä elokuvan visuaalisen puolen luonnehdittiin tuovan mieleen kännykkäpelien mainosgrafiikan. Entertainment Weeklyn arvostelija puolestaan piti leffaa sieluttomana. Myöskään ennakko-odotukset elokuvaa kohtaan eivät olleet yksiselitteisen korkeat, vaikka sen ohjaaja Duncan Jones on saanut runsaasti postiivista palautetta aiemmista ohjauksistaan. Oli miten oli, suositun fantasiapelin kääntäminen elokuvaksi ei ennenkään ole ollut helppoa.


Lähteet: CinemaBlend, The Wrap, Rotten Tomatoes, Variety, EW, Box Office Mojo

Kuva: Universal/Copyright 2016 Industrial Light & Magic, a division of Lucasfilm Entertainment Company Ltd., All Rights Reserved

R. Isoviita 09.06.2016 klo 14:51

Uusimmat uutiset

Justin Bieber haastoi Tom Cruisen vapaaottelukehään

Lopputulos ei suuresti yllätä.

R. Isoviita

Bradley Cooper ja Guillermo del Toro yhteistyöhön?

Leonardo DiCaprion nimi liitettiin aiemmin samaan leffaan.

R. Isoviita

Ridley Scottin Gladiator 2 - tämä leffasta tiedetään nyt

Käsikirjoittaminen on käynnissä.

R. Isoviita

Pyysikö tätä joku: Spice Girls -elokuva tekeillä

Ysäritähdet mukana.

R. Isoviita

Marvelin Loki-sarjasta ensimmäinen kuva julki

Tom Hiddlestonin uumoillaan olevan TV-sarjassa mukana.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...