Pieni merenneito palaa valkokankaalle

Tanskalaisen satusetä Hans Christian Andersenin luomus ja Disneyn animaatiotaiturien monille tutuksi tekemä Pieni merenneito on tulossa taas elokuvateattereihin. Tällä kertaa kyseessä ei kuitenkaan ole sama punatukkainen merenneito Ariel, jonka tunnemme Disney-piirretystä. Uutta elokuvaa, The Little Mermaidia, työstää kilpaileva yhtiö Universal.

H. C. Andersenin jo 1800-luvulla luoma tarina saa uuden käsittelyn ei-animoituna versiona. Sinänsä kyseessä ei ole täysin uusi projekti, sillä tätä elokuvaa on viritelty jo kuukausia sitten yhdessä ohjaaja Sophia Coppolan (Lost in Translation) kanssa. Coppola kuitenkin jätti tehtävän lähes puoli vuotta sitten - taiteellisten erimielisyyksien takia. Kuka olisi astumassa Coppolan tilalle, sitä ei vielä ole paljastettu.

Pienen merenneidon käsikirjoitusta on pyydetty työstämään Richard Curtis, jolla on taustaa myös ohjaajana mm. hitiksi kasvaneen Rakkautta vain -komedian osalta. Näin ollen saattaa olla, että hänet palkataan myös elokuvan ohjaajaksi. Satusovituksen pääosaan on kiinnitetty Chloë Moretz (kuvassa), joka löi itsensä läpi toimintaseikkailu Kick-Assin purppuratukkaisena Hit Girlinä.


Lähteet: CinemaBlend, Variety, Deadline

Kuva: Warner Bros/MGM/ Doane Gregory 2014: Jos vielä jään

R. Isoviita 07.11.2015 klo 16:25

Uusimmat uutiset

The Mummy oli floppi, mutta Universalilla halutaan jatkaa monsterirainoja

Nimekkäät tekijät uuden kauhun pariin.

R. Isoviita

Fargo- ja Legion-ohjaaja uuden Star Trekin puikkoihin

Jo kuopatuksi epäilty leffaprojekti osoittaa elonmerkkejä.

R. Isoviita

Jack Nicholson -klassikon jatko vireillä Netflixille

Alkuperäisen leffan käsikirjoittaja mukana.

R. Isoviita

Parjatun Justice Leaguen julkaisematon Snyder Cut -versio jälleen pinnalla

Näyttelijätähdet pyytävät leffan julkaisua.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...