Hyvä naiset ja herrat: Oceanin… naiset

30.10.2015 14:27

Mm. näyttelijä George Clooney on aiemmin tänä vuonna ottanut osaa keskusteluun naisten asemasta Hollywood-elokuvissa. Kasvavan trendin mukaan naisille tulisi saada lisää entistä parempia rooleja ja muita alan töitä ikään ja ulkonäköön katsomatta. Hollywood on reagoinut trendiin mm. tarjoamalla naisnäyttelijöille rooleja, jotka aiemmin ovat olleet miesten – kuten tulevan Haamujengi-filmatisoinnin kohdalla.

Clooney jatkaa näillä linjoilla Sandra Bullockin kanssa. Myös tuottajana toimiva Clooney on lähtenyt mukaan projektiin, jossa aiemmin hänen tähdittämästään Ocean’s Eleven -rikoselokuvasta muokataan naisnäyttelijöin täytettyä versiota. Nyt viriteltävä versio ei ole ensimmäinen tästä aiheesta, sillä aiempikin raina pohjasi 1960-luvulla (miesvoimin) tehtyyn elokuvaan.

Panokset ovat korkealla, joten elokuvan ohjaajaksi halutaan hittimateriaalia luonut Gary Ross (Nälkäpeli). Periikö Sandra Bullock suoraan D. Oceanin naispuolisen version Clooneyltä vai kenties jonkin muun merkittävän osan, se on vielä epävarmaa, kuten sekin, nähdäänkö George Clooneytä itseään koko elokuvassa. Rainan käsikirjoitusta työstää kynäniekka Olivia Milch, jonka nimi on mainittu aiemmin mm. uuden Pikku naisia -filmatisoinnin yhteydessä.

Lähde: Indiewire, Variety

Kuva: Sandrew Metronome/ Elämä pelissä, 2009

Lisää luettavaa