Jack Ryan saapuu taas pelastamaan maailman

Tom Clancyn luoma sankariagentti Jack Ryan on palaamassa valkokankaalle. Filmatisointioikeudet omistava Paramount Pictures on valmistellut uutta elokuvaa vuosia, ja yritykset ovat tuottamassa tulosta. Yksinkertaisella työnimellä Jack Ryan kulkevan elokuvan nimirooliin on palkattu Chris Pine (kuvasa), jonka pitää pysäyttää Kenneth Branaghin esittämä venäläiskonna. Branagh hoitaa myös elokuvan ohjaamisen. Lisäksi Ryanin vaimoa esittää Keira Knightley, ja agentin CIA-yhteyshenkilöä esittää Kevin Costner. Elokuvalle on annettu alustava julkaisuaika ensi vuoden lopulta.

Lisäksi studio toivoo, että elokuva aloittaa kokonaisen trilogian. Tämän lisäksi työn alla on rinnakkainen elokuva, Christopher McQuarrien työstämä Without Remorse, joka keskittyy Ryanin kollegaan John Clarkiin. Pääosaan on tällä hetkellä ehdolla Tom Hardy, ja Costnerin hahmo toimii myös Clarkin esimiehenä. Paramountilla on siis yhden elokuvan hinnalla työn alla neljä leffaa.

Clancy on kirjoittanut kahdeksan Jack Ryan -romaania, kolme hänen jälkeläistään seuraavaa romaania ja kolme John Clark -romaania, joilla on yhteinen jatkumo. Clark-romaanien kautta on myös syntynyt suosittu pelisarja Rainbow Six. Aikaisemmat Ryan-elokuvat ovat olleet Punaisen lokakuun metsästys (Ryanina Adam Baldwin), Näkymätön vihollinen ja Isku Kolumbiaan (pääosassa Harrison Ford) sekä Peloista pahin (Ben Affleck).

Ilkka Hemmilä 23.08.2012 klo 20:03

Uusimmat uutiset

Visuaalisten tehosteiden tekijät vetivät herneen nenään Oscar-gaalan vitsistä

Viime viikon palkintojuhla pahoitti mieliä.

R. Isoviita

Harrison Ford kertoi viimeisimmät Indiana Jones -kuulumiset

Leffan kuvaukset lähenevät.

R. Isoviita

The Crown -tähti mystisen italialaiskirjailijan romaanin pohjalta tehtävään leffaan

Puikoissa paremmin näyttelijänä tunnettu Maggie Gyllenhaal.

R. Isoviita

Oscar-gaalan 2020 loistossa palkittiin ennakkosuosikkeja

Brad Pittille uran ensimmäinen Oscar näyttelijänä, Roger Deakins palkittiin jälleen kuvauksesta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...