Summaleffa Uudet nimikkeet Aakkosittain abcdefghijklmnopqrstuvwxyååäö09 Genret KomediaSci-fi DraamaFantasia ToimintaWestern SeikkailuDokumentti TrilleriAnimaatio KauhuMusikaali RikosMusiikki SotaAnime

Vaarallinen tehtävä 2 (2000)

Vaarallinen tehtävä 2
Alkuperäinen nimi:
Mission: Impossible 2
Tuotantovuosi:
2000
John Woo
Brannon Braga, Robert Towne, Ronald D. Moore
Pääosissa:
Anthony Hopkins, Brendan Gleeson, Dougray Scott, John Polsen, Rade Sherredgia, Richard Boxburgh, Thandie Newton, Tom Cruise, Ving Rhames
Maat:

Keskiarvo

Arvostelut (11): **½
Pikatuomiot (229): **½

Oma pikatuomio

"Suosittelen jättämään katsomatta, ellette ole tyhjänpäiväisen pumpum-toimintäpätkän tarpeessa. "

Just joo. Näinkö tässä taas jälleen kävi? Mission: Impossible, siis se alkuperäinen TV-sarja oli kunnon viihdettä. Noin kolmekymmentä vuotta myöhemmin tehty elokuva taas ei ollut. Ja sen jatko-osa... enää ei voida edes elokuvaviihteestä puhua. Vaarallinen tehtävä II, jenkkmuodossa M:I-II epäonnistuu karkeasti niin jatko-osana, kuin elokuvanakin. Ainoa osa-alue onkin -missä M:I-II selvityisi plussan puolelle- on toiminta. Leffa onkin täynnä pelkkää toimintaa, erikoistehostekikkailuja ja jopa Tompan karatepotkuja. Mitään muuta -älyllistä- tästä ei löydy. Aivot narikkaan viihdettä sanan parhaimmassa merkityksessä. Ehkä mieluummin jopa "tuhoaa aivot" viihdettä.

Tämän kakkososan juoni on aivan liian kliseinen ja kierrätetty. Jälleen seurataan siis Ethan Huntin (Cruise) seikkailuja. Tällä kertaa pitäisi pelastaa maailma entiseltä agentilta Sean Ambroselta (Dougray Scott) jolla on vallanhimo noussut päähän. Äijä on pöllinyt tappavaa virusta, jota hän aikoo käyttää ja taas on Tompan aika pelastaa maailma.

Näyttelijäsuoritukset ovat keskinkertaisia. Thandie Newton ei onnistu olemaan vakuuttava Huntin käyttämänä apurina ja petikaverina. Dougray Scott sentään yrittää jotain, samoin kuin Ving Rhames. Tomppa nyt taas on omalla tasollaan, niin kuin aina. Ainoa elokuvan loistoisa näyttelytyö oli Anthony Hopkinsin nopea piipahtaminen elokuvassa. Se toi ehkä elokuvan ainoat pisteet.

Käsikirjoitus on liian hapuilevaa ja epätarkkaa. Sen on varmaan huomannut myös itse toimintaelokuvienmaestroohjaaja John Woo. Jos M:I-II on Woon parhaimpia töitä, niin ei herra kyllä mikään maestro voi olla. Käsikirjoituksen ja tarinan puutteita ollaan yritetty paikata räjähtävällä toiminalla. No sitäpä tämä elokuva onkin täynnä.

Myös moni kohtaus elokuvasta on aivan liian yliampuvaa. Esimerkkinä alun vuorikiipeilykohtaus, lopun moottoripyörä-takaa-ajo ja "mano o mano" karatefightmatsi. Niinpä niin.

M:I-II on surkea jatko-osa tasapaksulle ensimmäiselle osalle. Elokuva pilaa hienon Mission:Impossible TV-sarjan maineen. Pilaa se myös kyllä Tompan, Ving Rhamesin ja jopa John Woon. Suosittelen jättämään tämän katsomatta, ellette ole tyhjänpäiväisen pumpum-toimintapätkän tarpeessa.

Pisteet: **
Arvosteltu: 03.07.2008

Muumipappa
72 arvostelua

"Ilman John Woon apua elokuva olisi ollut asteen huonompi."

Kun Vaarallinen Tehtävä eli se kuuluisa ykkösosa sai suuren suosion ja oli kassamenestys monessa maassa, luonnolisesti syntyy myös jatko-osa eli Vaarallinen Tehtävä II. Ytimekkäässä muodossa M:I-II. Lähtökohtana on tietenkin onnistua tekemään elokuvasta vielä parempi, kuin ykkösosa. Senpä takia ohjaajaksi valittiin tällä kertaa toimintaelokuvien taitomies John Woo, jonka menestystuotantoa on esimerkiksi elokuva Face/Off. No pelkällä hyvällä ohjaajalla elokuvasta ei tietenkään saada hyvää. Tarvitaan myös ammattitaitoisia näyttelijöitä. Ethan Huntin roolia vetää tietenkin kukapas muu kuin itse Tom Cruise. Pääkonnaa esittää tällä kertaa Dougray Scott, jonka snobimainen brittiaksentti alkoi jo elokuvaa pitkään katsoen ärsyttää. "M:I tyttönä" toimi tällä kertaa hemaiseva Thandie Newton. Mukana ovat myös Ving Rhames Luther Stickelin roolissa. Yllätyksenä elokuvassa vilahtaa Anthony Hopkins, joka toimii luultavasti IMF:n johtajana. Hopkins antaa elokuvalle oman sävynsä mukaan.

Muuan tohtori on kehittänyt lääkkeen influenssaviruksia varten, ja onnistuu tietenkin luomaan myös uuden kammottavan ja tappavan viruksen. Tohtori tarvitsee IMF:ltä apua, jotta saisi viruksen ja vastalääkkeen turvallisesti kuljettua pois maasta turvallisempaan paikkaan. No tehtävä annetaan uudelle agentille Sean Ambroselle (Dougray Scott), joka rahanhimoissaan vaihtaa puolta, ja varastaa viruksen ja vastalääkkeen. Ambrose aikoo myydä pöpöt eniten tarjoavalle. Näitä aineita ei saa päästää terroristien käsiin, joten Ethan Hunt saa koota tiimin ja varastaa lääkkeet takaisin. Ensimmäisenä pitää saada Ambrosen ex-tyttöystävä Nyah Hall (Thandie Newton) taivuteltua mukaan. Loppujen lopuksi neiti pitää saada Ambrosen luokse hakemaan tärkeitä tietoja. Muiksi apureiksi valitaan ykkösosassa ollut Luther Stickell ja uusi jäsen Billy (John Polsen).

Jälleen tuli katsottua yksi uusi John Woo pätkä. Woo on antanut elokuvalle oman leimansa, minkä huomaa siistien hidastuskohtausten, suurien räjähdysten, kung-fu tappelun ja vauhdikkaiden takaa-ajojen laadusta. Nyt on ymmärrettävää, että ilman John Woon apua elokuva olisi ollut asteen huonompi. Vaarallinen Tehtävä ykösessä seikkailtiin monessa eri maassa. No tässä pätkässä nähdään ainakin Espanjaa ja Australiaa. Juoni kulkee tietyn kaavan mukaisesti ja rullaa hyvin. Kuitenkin jotkut kohdat ja motiivit jäivät hiukan epäselviksi. Myös jotkut kohtaukset menivät pahasti överiksi. Cruisen karatea saatiin nähdä parituntisessa pätkässä jopa liiankin paljon. Oli kuitenkin hienoa nähdä vauhdikasta moottoripyörä takaa-ajoa, ja mahtavia räiskintä johtauksia, jotka olivat luonnollisesti John Woon käsialaa. Oli myös mukava nähdä Anthony Hopkinsin vilahtavan elokuvassa. Huolimatta elokuvan monista virheistä ja yli menevistä kohtauksista räjähtävän siisti toiminta saa ainakan tämän katsojan puolelleen ja siitä hyvästä kolme tähteä.

Pisteet: ***
Arvosteltu: 04.03.2008

Burarum
9 arvostelua

"Jos ohjaajana olisi ollut joku muu kuin John Woo, tämä elokuva olisi ollut täysi katastrofi."

Ensimmäinen Vaarallinen Tehtävä oli aikansa kulttiteos. Ennen pyörineestä TV-sarjasta Mission:Impossible otettu idea toimi hienosti ja nosti Tom Cruisen maailman tähteyteen. Oletetusti ykkösosan saaneen suosion perusteella, elokuvalle tehdään jatko-osa. Tässä tapauksessa Vaarallinen Tehtävä II. Tuottajilla eli itse Cruisella ja Wagnerilla oli kovat paineet. Miten saada kakkososasta vähintäänkin yhtä hyvä, ellei jopa parempi kuin ykkösosa. Ja kuka saisi ohjattua elokuvasta paremman. No Cruise ja Wagner päättivät kokeilla jotain uutta. Ohjaajaksi valittiin toimintaelokuvien skill-ohjaaja John Woo, joka ohjasi menestyselokuva Face/Off. Enää piti saada kasa näyttelijöitä, jotka itse-asiassa osaavat näytellä. No Cruisen kyvyt jo tiedetään, mutta muuten valituista näyttelijöistä kaksi osasi heilua kameran edessä. Nimittäin pääpahiksen roolia vetävä Dougray Scott ja vanha-tuttu Ving Rhames. Muiden näyttelijöiden taso ei ollut päätä huimaavaa ja jätti hiukan kylmäksi.

Tohtori Vladimir Nekrovitch on kehittänyt uuden tappavan ja tuhoisan viruksen nimeltä khimaira. Luonnollisesti tälle pöpölle on myös vastalääke. No nytpä Tohtorin pitää päästä kipin kapin turvaan, ennenkuin pahat miehet tulevat. Nyt kun Ethan Hunt (Cruise) on lomailemassa ja kiipeilemässä, IMF korvaa Ethanin uudella agentilla nimeltä Sean Ambrose. No, Ambrose vetäisee Huntin naamataulun omien kasvojensa päälle, kappas vaan, ja sitten vain suojelemaan tohtorin turvallista matkaa kotia kohti. No, yllättäen joku naksahtaa Ambrosen päässä ja setelien kuvat tupsahtelevat silmien eteen. Miksenpäs minä varastaisi pöpöä ja myisi sitä terorristeille kovalla rahalla. Eikun tuumasta toimeen ja taas on maailmanloppu käsillä, ja kukapas muukaan kuin Ethan Hunt voi sen pelastaa. Apureiksi värvätään kuvankaunis Nyah Hall (Newton), Monitoimimies Billy (Polsen) ja vanha kunnon Luther Stickell (Rhames). Ja sitten vain maailmaa pelastamaan.

Elokuvan katsomisen jälkeen tulee huomattua, että se jää kuin jääkin huonommaksi kuin ykkösosa. Vaikka kulkeekin rinta rinnan elokuvan puoliväliin asti, mutta pienen kliseilyn ja outojen kohtausten jälkeen putoaa kakkoseksi. Jos ohjaajana olisi ollut joku muu kuin John Woo, tämä elokuva olisi ollut täysi katastrofi. Onneksi Cruise ja Woo pelastivat tämän. Oli tähän pätkään saatu kuitenkin parituntisen ajaksi mäiskettä, räjähdyksiä, räiskintää, moottoripyörä kaahailua, mahdottomia murtautumisyrityksiä, siistejä takaa-ajo kohtauksia ja karatea sun muuta kung-fuuta. Woon, Cruisen, Ving Rhamesin, siistien hidastus-räjähdys-poksahdustekniikoiden ansiosta tämä pätkä saa kolme ja puoli tööttiä.

Arvosteltu: 04.03.2008

EH
1 arvostelua

"Kliseisellä juonella varustettu Tom Cruise-show."

Eräs tiedemies kehittää influenssaviruksesta lääkkeen nimeltään Belleforon. Mutta siinä sivussa syntyy vahingossa kammottava virus nimeltään Chimaera. Jos Chimaera-tartunnan saanut uhri ei saa Belleforonia kahdenkymmenen seuraavan tunnin aikana, niin hän kuolee erittäin kammottavalla tavalla. Tiedemies kuitenkin tapetaan ja mössöt varastetaan. Tämän takana on takkinsa kääntänyt salainen agentti Sean Ambrose (Scott). Ambrosen perään lähetetään agentti Ethan Hunt (Cruise). Hän joutuu turvautumaan Ambrosen entisen tyttöystävän Nyahin (Newton) apuun.

Vaarallisen tehtävän ykkösosa on ihan hyvä leffa, vaikkei se mikään omaperäinen olekaan. Ykkösosan jännitys oli ihan hyvin luotua. Mutta tämä kakkososa epäonnistuu turhan monella alueella. Jo juonipuoli epäonnistuu täysin. Varastettu bioase, sankariagentti, pääroiston ex-tyttöystävä ja tyttöystävän pomppiminen sankariagentin ja pääroiston välillä. Montako kertaa tämäkin juonikuvio on nähty? Muutenkin elokuva on hyvin ennalta-arvattava. Vähänkin toimintaelokuvia katsonut arvaa, mitä seuraavaksi tapahtuu. Vaarallinen tehtävä 2 ei anna oikein mitään uutta. Juoni on paitsi ennalta-arvattava, myös hyvin aukkoinen. Tosi juoniaukot eivät ole ohjaaja John Woon syy. Woo aikoi tehdä tästä alun perin melkein 3,5-tuntisen leffan, mutta Woo joutui studion painostuksesta pätkimään leffaa noin puolitoista tuntia. Woon oma visio olisi varmaan poistanut paljon juoniaukkoja. Aivan eri juttu on sitten se, olisiko elokuvasta tullut parempi.

John Woo kuulemma ohjasi Aasian puolella hyviä elokuvia. En itse ole nähnyt Woon Aasia-tuotantoa, joten en tiedä, ovatko ne hyviä. Mutta ainakaan Hollywoodissa ei ole Woo onnistunut kovin hyvin. Tämä ei ainakaan kuulu hänen parhaimpiin elokuviinsa. Tässä elokuvassa on paljon muutakin pielessä kuin tylsä ja ennalta-arvattava juoni. Toimintakohtaukset on tehty aika huonosti. Ne vaikuttavat paikoitellen jopa hölmöiltä. Muun muassa lopun moottoripyörätakaa-ajo ja karatematsi ovat todella surkuhupaisaa katseltavaa. Myös alun vuorikiipeilytouhu on aika hupaisaa katsottavaa. Hidastukset pistävät tympimään. Yleensä hidastukset ovat ihan kivoja, mutta tässä ei homma oikein toimi. Edes jännitystä ei saada kunnolla aikaiseksi. Tai paha näin ennalta-arvattavassa leffassa on jännitystä luoda, kun katsoja arvaa, mitä seuraavaksi tapahtuu. Jopa Vaarallisen tehtävän mainio tunnusbiisikin on vaihdettu johonkin rävellykseen.

Eipä henkilöpuolikaan oikein toimi. Tom Cruise on yleensä ihan pätevä näyttelijä, ollaanpa sitten miehen näyttelijätyön ulkopuolisesta elämästä mitä mieltä tahansa. Mutta tässä hänen machoroolinsa pistää vain ärsyttämään. Välillä on olo, että Vaarallinen tehtävä 2 on rakennettu Cruisen ympärille. Ei Nyahia näyttelevä Thandie Newtonkaan oikein vakuuta. Ulkonäköä hänellä on, mutta ei hän osaa näytellä. Ja muutenkin tulee väistämättä sellainen kysymys mieleen, että hänen ainoa tarkoituksensa olisi antaa mieskatsojille silmänruokaa, sen verran yksioikoinen on hänen roolinsa. Pääroistoa näyttelevä Dougray Scott ei ole huono, mutta hänen roolinsa on auttamattomasti kliseinen.

Pisteet: *½
Arvosteltu: 29.05.2006

Ville
Tähtääjä
473 arvostelua

"Ajoittain liian yliampuva sekä epärealistinen ja Hollywood-kaavan mukainen."

Muutama vuosi sitten Tom Cruise viihdytti toimintaa kaipaavia agentti Ethan Huntina leffassa Mission Impossible. Varmasti ainakin leffan menevä tunnusbiisi on painunut mieleen, vaikkei muuta tuosta vauhdikkaasta filmistä muistaisikaan. Nyt megatrendikkäät pokat nenällään ja hiukset renttumaisen pitkinä Ethan Hunt on palannut valkokankaille pelastamaan maailmaa James Bond -tyyliin elokuvassa Mission Impossible 2 (lyhyesti ja ytimekkäästi kirjoitettuna M:I-2). Ja kuten tiedämme, hänen tämänkertainen tehtävänsä ei ole vaikea, vaan kuten ykkösosassakin, mahdoton!

Ohjaaja-guru John Woo oli pyrkinyt leffaa tehdessään entistä shokeeraavampaan lopputulokseen. Siinä hän onnistuikin, sillä M:I-2 on täynnä toimintaa sekä vaaratilanteita. Kuvausryhmälläkin oli adrenaliini virrannut kohisten, siitä piti huolen itse päätähti eli Cruise. Hän nimittäin suoritti itse huimapäisen stuntin alkukohtauksessa, jossa Ethan Hunt viettää vapaa-aikaansa kiipeilemällä jyrkällä vuoren reunalla. Muutenkin leffan aikana katsojan adrenaliinia pidetään korkealla, sen verran enemmän meininkiä löytyy kakkososasta. Katsoja kuitenkin saattaa tietyissä vaiheissa pudota kärryiltä, koska keskeinen osa leffan juonta ovat naamarit.

Leffaa ei kuitenkaan voida sanoa rakenteeltaan erikoiseksi. Oikeastaan tässä luotetaan enemmänkin toimintaan ja dramatisointiin. Hyvä esimerkki edellä mainitusta on kohtaus, jossa tulenlieskojen keskeltä ilmestyy valkoinen kyyhkynen ja heti sen perään kuolematon Ethan Hunt.
Leffassa on suht tunnettu näyttelijäkaarti. Tunnettujen näyttelijöiden, kuten Cruisen ja sir-lisäkkeen saaneen Anthony Hopkinsin, lisäksi kankaalla nähdään sankarittarena Thandie Newton ja pahana poikana Ikuisesti sinun -filmistä tuttu Dougray Scott.

Kaikki alkaa siitä, kun Ethan Huntin entinen työkaveri, Sean Ambrose, määrätään esiintymään Huntina naamarin avulla. Ambrosen suunnitelmat ovat kuitenkin toiset ja hän kaappaa tappavan vaarallisen chimera-viruksen sekä sen vasta-aineen. Hänen tarkoituksenaan on saastuttaa Sidneyn ihmiset tuolla viruksella ja kääriä näin suunnattomia summia vasta-aineella. Huntin pomo, joka teki mokan luottaessaan Ambroseen, lähettää aidon Huntin estämään Ambrosen aikeet. Avuksi sankarimme saa ammattivaras Nyah Hallin, joka myös on Ambrosen ex-kulta. Kun vielä Nyah ja Hunt tuntevat toisiinsa outoa vetovoimaa, on soppa valmis lusikoitavaksi.

Ambrose tietysti saa selville rakastavaisten juonen ja näin alkaa julma kissa & hiiri -leikki, jossa kruisaillaan moottoripyörillä niin että herkimpiä heikottaa ja jossa yksi jos toinenkin siirtyy täältä ikuisuuteen. Tässäkin kohtaa katsoja saattaa pudota kärryiltä helposti, sillä niin Huntilla kuin Ambrosellakin on Hamlet-ongelmia (kuollako vai eikö kuolla, kas siinä vasta pulma!).

Vaikka M:I-2 onkin omassa sarjassaan mainio, se on myös ajoittain liian yliampuva sekä epärealistinen ja Hollywood-kaavan mukainen. Kuten muissakin superleffoissa, tässäkin on "bad guy" sekä "good guy" ja viehkeä kaunotar, joka palloilee edellä mainittujen välissä. Toiminnan joukkoon on siis upotettu varsinainen kolmiodraama. Leffa myös muistuttaa liikaa James Bondeja. Molemmissa on havaittavissa samanlaista maailmanpelastusmeininkiä ja myös joistain Bondeista löytyy kolmiodraaman merkkejä.

Tunnusmusiikki on ehdottomasti leffan sielu, siinä jos missä on toimintaa. Musassa on sama teema kuin edellisessäkin osassa, mutta tämä uusin on menevämpi. Soundtrackin kunnon menosta vastaa mm. Metallica.

Jos siis Cruisen nätti nassu viehättää ja haluaa nähdä kunnon "äksöniä" sekä romantiikkaa, kannattaa hankkia käsiinsä Mission Impossible 2. Mutta kuitenkaan tosissaan ei kannata leffaa ottaa, huumorimielellä hyvää tulee!

nimimerkki: Tuoppiz

Arvosteltu: 22.01.2005

Tuoppiz
Vieras

"Elokuva todellakin ansaitsee paikkansa maailman kymmenen huonoimman filkan listalla."

Niinpä niin. Viikonlopun vakuutin itselleni, etten avaa sunnuntaina television neloskanavaa ja katso Mission impossible kakkosta. No arvaattehan te mitä tein sunnuntai-iltana?

Agentti Ethan Huntin vanha professoriystävä kuolee, ja mitä ilmeisimmin vielä väkivaltaisesti. Tämä meinaa sitä, että joillakin pahisterroristeilla on luultavasti jotain tosi vaarallista, ja Huntin pitää käydä hakemassa se, mikä sitten onkin, pois.

Minä en pitänyt ensimmäisestäkään Vaarallinen tehtävä-elokuvasta. Miksi ihmeessä katsoin kakkosen? No en tiedä. Tämän ajan olisi voinut käyttää vaikka nukkumiseen, MAHDOLLISIIN kokeisiin lukemiseen, seinien katseluun tahi murmeleiden metsästämiseen. Kyseessä on nimittäin jopa hirveälle ykkösosalle häviävä, äärimmäisen surkea leffa.

En ole John Woon Aasiafilkkoja nähnyt, joten en kommentoi niitä, mutta Hollywoodkaman perusteella mies on varsin huono ohjaaja. Ja Pätkä-Tomppa Cruise saattaa sopia nilkiksi isäpapan perinnöllä toimeen tulevaksi collegepojaksi, joskin taitaa olla jo liian vanha sellaiseen, mutta se henkilö joka meni Tompalle lupaamaan roolin actionleffasta, itkee ratkaisuaan varmaan vieläkin. Muissakaan näyttelijöissä ei juuri ole kehumista.

Entäpä realistisuus? Jaa mikä? Ai se, pääsi ihan unohtumaan tätä pätkää katsellessa. Kaiken huippu on se lopun karseaakin karseampi moottoripyörätakaa-ajo, ja kruununa sen perään tuleva, ylipitkääkin pitempi karateottelu. Hyi saamari. Elokuva todellakin ansaitsee paikkansa maailman kymmenen huonoimman filkan listalla.

Pisteet: *
Arvosteltu: 05.10.2004

Raato-A
Tykittäjä
388 arvostelua

"Kyllähän M:I-2:sta itkemättä katsoo, mutta ainuttakaan todellista ansiota tämä elokuva ei omaa."

Ensimmäinen Mission:Impossible-leffa erottui aikoinaan mukavasti edukseen toimintaleffojen pystyynkuolleessa genressa. Raina keräsi rahaa kiitettävästi, joten tuotantotiimi koki jatko-osan väsäämisen tarpeelliseksi. Ykkösosasta ehti vierähtää useampi vuosi, kunnes päätähti Tom Cruise tuottajan ominaisuudessaan valkkasi ohjaajaksi action-pläjäysten todellisen ikonin John Woon. Paketti vaikutti siis vähintäänkin hyvältä, mutta valitettavasti Tomppa ei käyttänyt välivuosia kelvollisen käsikirjoituksen metsästykseen. Sen sijaan hän kasvatti letin ja pestasi surkean Limp Bizkit-yhtyeen raiskaamaan legendaarista M:I-tunnaria.

Mission:Impossible 2:sen olemattomasta tarinasta todettakoon sen verran, että tällä kertaa erikoisagentti Ethan Hunt jäljittää kahta haluttua ainetta, jotka ovat saaneet nimensä kreikkalaisesta mytologiasta. Chimera on murhaava myrkky ja Belleforon puolestaan vapauttava vasta-aine. Sinänsä juoni on sivuseikka, sillä kyseessä ei niinkään ole vakavasti otettava elokuva, vaan pikemminkin Cruisen henkilökohtainen extreme-seikkailu. Tomppa tekee itse stunttinsa ja mies pääseekin harrastamaan mm. kalliokiipeilyä, benji-hyppyä ja moottoripyöräilyä.

Elokuvan ensimmäinen tunti vierähtää lähinnä jälkimmäisen puoliskon yhdentekevää mäiskettä alustaessa. Haukotus tarttuu ja istumalihakset ovat kovilla, kun M:I-2 vyöryy joutavasta kohtauksesta toiseen ilman mitään sen kummempaa logiikkaa. Vaaka-asentoon ei voi käydä, sillä siinä tapauksessa nukkumatti korjaisi satoa välittömästi. Tompan romanssi eksoottisen Thandie Newtonin kanssa tuntuu auttamattoman päälleliimatulta, eikä ykkösosasta tuttu Ving Rhames tee muuta kuin käy pokkaamassa palkkapussinsa. Sama pätee Sir Anthony Hopkinsiin.

Toimintakohtauksissa on totta kai yritystä, kun asialla on John Woon kaltainen tekijämies. Maestro yrittää parhaansa mukaan viedä katsojan huomion pois heikosta käsiksestä, mutta tuloksena on ainoastaan tasapaksua hidastusrumbaa. Ihan on pahaa tehnyt seurata Woon viimeaikaista rämpimistä, ja kyllähän se olisi kaikkien etu, jos herra vielä vanhoilla päivillään intoutuisi nousemaan entisaikojen tasolleen. Hyvät ja mielenkiintoiset projektit ovat kuitenkin kiertäneet Woon kaukaa jo lähes kymmenen vuoden ajan, mikä tietenkin on todella sääli ja hirmuista tuhlausta.

Kyllähän M:I-2:sta itkemättä katsoo, mutta ainuttakaan todellista ansiota tämä elokuva ei omaa. Sitkeä huhu kertoo, että Ethan Hunt ottaisi lähitulevaisuudessa vastaan vielä kolmannenkin mahdottoman tehtävän. Ilmankin todennäköisesti tultaisiin toimeen.

nimimerkki: esimies

Pisteet: **
Arvosteltu: 04.10.2004
Katsottu: VHS

esimies
47 arvostelua

"Leffa, jonka jälkeen ei varmasti tahdo nähdä enää yhtään hidastuskikkailua. Vain kovimmille äksönfanaatikoille."

Mikä se sellainen on, jota katsoessa David Hasselhoff miettii, että olisipa meillä ollut Baywatchissa samanlaisia megamiljardöörihidastuksia, ja tavallinen kaduntallaaja haukottelee? Oikean vastauksen sanominen ei ole mahdoton tehtävä, vaan vastaus on tietenkin Vaarallinen tehtävä II.

MI2:n kohdalla ei tarvitse kysyä mikä meni vikaan, vaan tilaa säästääkseen on kysyttävä mikä onnistui. Ja vastauslista on hyvin lyhyt. John Woo menee Tompan tuottajarahojen kanssa metsään vauhdikkaasti. Visuaalisella puolella yritetään leikitellä ja korvata puuttuva juoni mahtipontisella menolla. Tulos on jossain ekaluokkalaisten päätösjuhlassa esittämän Matrix-näytelmän ja säälittävyyden alhaisimman aallonharjanteen puolivälissä.

Ottaako Khimaira vai Belleforon, miettii Cruise viritellessään maailmanpelastajan pepsodent-hymyä jo ennen lopputaistoa. Samaa valkaisuainetta on käyttänyt Zambilaislähtöinen Thandie Newton eli 37 miljoonan punnan nainen, joka söpöilee Tompan parina. Muu joukko tulee jossain vielä kauempana rakastavaisten perässä.

Jännittävintä tässä leffassa on katsojan käymä taistelu ajanjuoksua vastaan eli kelloon vilkuileminen. Takaperin rullaavan ajan näyttäessä nollaa, fiilis on todella katossa ja kärsimys ohitse. Vaarallinen tehtävä II on leffa, jonka jälkeen ei varmasti tahdo nähdä enää yhtään hidastuskikkailua, ja jonka jälkeen haluaisi unohtaa Ethan Hunt – nimisen yli-inhimillisen jässikän kokonaan. Ja siitä lopputaistosta ei sitten puhuta mitään. Ja sikspäkki ei muuten varmasti riitä kyytipojaksi, jos tällaista kamaa pitäisi niellä. Vain kovimmille äksönfanaatikoille.

Pisteet: *½
Arvosteltu: 03.10.2004

Arsi T. Elokolikko
695 arvostelua

"...siitä ei ole koskaan ennenkään seurannut mitään hyvää."

Televisiosarjasta tuli elokuva. Elokuvasta tuli jatko-osa. Tämä on se.

Lääketehtaassa on puolivahingossa kehitetty virus, joka tuhoaa ihmisruumiin soluja nopeammin kuin muut virukset. Tällainen keksintö houkuttelee luonnollisesti paikalle rikollisjoukon, joka aikoo myydä viruksen eniten tarjoavalle, olipa ostajana sitten terroristiryhmittymä tai lääketehdas. Ethan Hunt on amerikkalaisagentti, joka saa mehdottoman tehtävän: pysäyttää viruksen myynti ja leviäminen maailmalle. Apurinaan Ethanilla on taitava ja rohkea murtovaras Nyah, josta Huntilla on vaikea pitää näpit erossa. Ongelmia aiheuttaa se, että myös roistojen johtajalla tuntuu olevan jonkinlainen yhteys Nyahiin. Kaksi miestä saman naisen perässä, siitä ei ole koskaan ennenkään seurannut mitään hyvää.

Juonesta olisi varmastikin voinut kertoa paljon enemmänkin paljastamatta sitä kokonaan, mutta miksi ihmeessä? Siksi että tällaisen elokuvan juonen yksityiskohtaisemmatkin kiekurat huomaa kokenut elokuvakatsoja ensimmäisen 20 minuutin aikana. Kyseessä ei siis ole mitään uutta tarjoava elokuva. Elokuvan tehosteet ovat ihan kivoja, mutta jälleen kerran: ei mitään uutta tai mullistavaa. Vuokrasin elokuvan pieneen toimintaelokuva-nälkään, ja se tyydytti sen puolen minusta kohtalaisesti, mutta loppujen lopuksi elokuvassa ei ollut kuitenkaan muuta kuin kauniit kuoret.

Pisteet: **½
Arvosteltu: 20.02.2003

Jaqqe Nakuttaja
Vieras

"On moottoripyöräkikkailua, Audipyörähtelyä ja martial artsia. Woon myötä on syntynyt siis taas toimintatrapetsibalettielokuva."

"Good morning Jim!" Tässä jatko-osassa Agentti Ethan Hunt viedään vielä kauemmas alkuperäisestä TV-sarjan MI-hengestä. Mission Impossible -jengi vanhoina hyvinä aikoina pelasti porukalla maailmaa erikoisine vempaimineen ja naamiointikykyineen, nykyään homman hoitelee yksin superagentti Hunt. Tallella on oikeastaan vain erikoinen tehtävän saanti, joka tällä kertaa saadaan räjähtävien Ray Banien kautta -tietenkin.

Tuottaja/näyttelijä Tom Cruise palkkasi ohjaajakseen John Woon. Näin äijä pääsee kukkoilemaan oikein olan takaa. Yllättävänkin vakavamielisissäkin rooleissa viimeaikoina nähty hemmo pääsee siis vapauttamaan pieniä patoutumiaan. On moottoripyöräkikkailua, Audipyörähtelyä ja martial artsia. Woon myötä on syntynyt siis taas toimintatrapetsibalettielokuva.

Ei se mitään. Perusfaktat huomioon ottaen osaa myös elokuvaan suhtautua "oikealla" asenteella. Herra Woolle on katettu pöytä valmiiksi ja eikun stuntteja ja kikkoja miettimään. Tietenkin odotukset ovat ajoin liiankin korkealla ja aavistuksenomaiselta pieneltä pettymykseltä ei voi välttyä. Olisiko sittenkin leffan sisällöllä voinut olla enemmän annettavaa?

Siis elokuva on puhdasta tykitystä. Juonesta ei nyt kannata oikeastaan puhua kun sillä ei nyt niin merkittävää roolia tässä tapauksessa valitettavasti ole. Tämäkin vaan vieraannuttaa leffaa siitä alkuperäisestä MI-hengestä. Pääasia on siis äksönissä ja selittelyt pois.

Oiva esimerkki siitä ettei kuitenkaan mestarillinen äksönohjaus tee mestarillista äksönelokuvaa. Siihen tarvitaan paljon muutakin. Pisteet leffa kerää pääasiassa visuaalisuudesta. Siis ei muuta kun sikspäkki kainaloon ja aivot sinne hattuhyllylle niin hyvä tulee. Kaikki rasvainen ja epäterveellinen sopii myös kiinteämmäksi katseluevääksi.

Arvosteltu: 06.10.2001

Kustaa
229 arvostelua

"Ykkösosaan verrattuna mukaan on sovitettu palanen lovea - ja John Woon tavaramerkkinä - actionjaksot, joissa lennokkuutta piisaa."

M:I-2 jatkaa Ethan Huntin (Tom Cruise) tarinaa undercover-hyväntekijänä, joka poistaa uhkaavat pahikset apunaan ylivoimaiset tekniset vempaimet.

Ykkösosaan verrattuna mukaan on sovitettu palanen lovea - ja John Woon tavaramerkkinä - actionjaksot, joissa lennokkuutta piisaa. Em. lisämausteista johtuen Mission Impossible -henki on kadoksissa ja elokuva on actionleffa muiden joukossa. Ainoat yhdistävät jutut M:I -ykköseen on Ethan Hunt, tietokonenero Luther (Ving Rhames) ja tekniikkavermeet.

Leffan hyvät puolet. Thandie Newtonissa silmä lepää. Cruisen omien sanojen mukaan, vielä silloinen Tompan vaimo, Nicole Kidman ehdotti Thandieta rooliin. Hyvä ehdotus. Liekö Thandiella jotain tekemistä Tompan ja Nicin aviokriisin kanssa? Toinen hyvän roolin tekijä on Ving Rhames. Tosin hänenkin roolihahmonsa Woo pisti tarttumaan aseeseen, vaikka ykkösessä ukko oli puhdas taustanero, mutta ehdottomasti leffan onnistujia. Sitten tämä Viljamille tuntematon leffan pahista esittävä Dougray Scott. Tässä äijässä on selvästi potentiaalia vielä luonteikkaampiinkin suorituksiiin, mutta homma toimi tässäkin. Vielä hyvistä puolista on mainittava DVD-levyn sisältö. Hieno käyttisgrafiikka ja muheva sisällön määrä ovat aitoa asiaa DVD-aikakaudella. Ja vihdoinkin tekstitys oli laitettu mukaan myös lisämatskuihin. Lisäsälän laadusta voidaan olla montaa mieltä (lue seuraava kappale).

M:I-2:ssa vaivaavia juttuja ovat juonen ennalta-arvattavuus ja pitkitetyt actionpläjäykset. Miksi sen pahiksen pitää aina herätä lähes kuoleman porteilta osoittamaan aseella sankaria ja eikö siinä köyden varassa ole killuttu jo tarpeeksi. Lisäksi naamioleikki kärsii pahasta inflaatiosta. Yllätys vesitetään kun naamoja revitään tuon tuostakin pään yli. DVD:n lisäsälän määrä korvasi tässä tapauksessa laadun. Leffan tuottajana Tompan on kehuttava produktiota, mutta ne epäuskottavat todistelut Tompan tee-se-itse-stunttitouhuista eivät mene läpi.

Kaiken kaikkiaan M:I-2 on tasasta actionia ja kieltämättä välillä piti katsoa kelloon paljonko leffaa on jäljellä. Ykkönen oli parempi.

Pisteet: ***
Arvosteltu: 16.07.2001