Uudessa roolissa nähtävä veteraanitähti Michael Caine pitää itseään eläkeläisenä

30.9.2023 23:11
StudioCanal/The King of Thieves, 2018

Mm. Gosford Park -rikoselokuvasta ja nuorimmille katsojille Harry Potter -franchisesta tuttu Michael Gambon nukkui hiljattain pois 82-vuotiaana. Hänen lontoolaislähtöinen kollegansa ja kaimansa Michael Caine puolestaan porskuttaa edelleen, vaikka tämä ylitti maaliskuussa 90 vuoden rajapyykin. Cainelta on myös tullut julki uusi elokuva (ei tosin vielä Suomessa).

Aikanaan mm. Tappakaa Carter -leffassa kovistellut Caine näyttelee uusimmassaan, The Great Escaperissa, ikämies Bernardia, joka lähtee uhmakkaasti muistelemaan toisen maailmansodan operaatiota veteraanien kohtaamiseen Ranskaan, vaikkei kunto oikein enää antaisi myöden. Elokuva pohjautuu tositarinaan.

Caine ei pidä itseään kuitenkaan enää varsinaisesti työelämässä olevana:

– Helvetti soikoon, olen jo yhdeksänkymppinen. En pysty kävelemään kunnolla ja kaikkea sellaista. Tavallaan olen eläkkeellä. Se saattaa olla menoa milloin tahansa tässä iässä, mutta olen aika onnellinen. Istun täällä kirjoittamassa, tekemässä omaa juttuani. Minulla on kaksi lasta, kolme lastenlasta ja vaimo… Kaikki me lopulta olemme samassa veneessä.

Lähde: The Wrap

Toim. R. Isoviita