Twisters – miksi jatko-osassa ei nähdä alkuperäisen elokuvan pääosakaksikkoa?

15.4.2024 06:34
Warner Bros. /Twisters, 2024

Heinäkuussa ensi-iltaan saapuva Twisters palaa myrskynmetsästäjien pariin. Leffa on jatkoa vuoden 1996 toimintaseikkailu Twisterille, jossa Bill Paxtonin ja Helen Huntin näyttelemä Hardingien pariskunta on eroamassa, mutta yhteinen intohimo pyörremyrskyihin saattaa heidät samalle jahtimatkalle vielä kerran. Twistersissä Hardingeja ei kuitenkaan viime tiedon mukaan nähdä, vaikka ennakkopuheissa leffan maalailtiin kertovan pariskunnan tyttären myrskyseikkailusta.

Hardingien pudottaminen tarinan ulkopuolelle ei uudelle katsojakunnalle liene isokaan ongelma, onhan elokuvien välillä lähes 30 vuoden aukko. Lisäksi Bill Paxton kuoli äkillisesti jo vuonna 2017, joten tähti ei luonnollisesti edes ollut käytettävissä rooliinsa enää. Helen Huntin osalta tilanne on kuitenkin toisenlainen.

Viime kesänä 60-vuotisjuhliaan viettänyt Hunt oli kiinnostunut palaamaan Twister-kuvioihin vielä pari vuotta sitten. Mm. Hamilton-musikaalissa esiintynyt Daveed Diggs paljasti viime vuonna, että hänen oli tarkoitus työskennellä Huntin kanssa Twisterin jatko-osassa. Hunt oli käsikirjoittanut alkuperäiselle leffalle jatkoa ja suunnitteli myös ohjaavansa sen. Tuotantoyhtiön kiinnostus oli kuitenkin laimeaa.

– Siinä oli myrskynmetsästäjiä eri roduista, muttei siihen tartuttu. […] Saimme tuskin järjestettyä tapaamista elokuvan tiimoilta, ja tämä tapahtui kesäkuussa 2020, jolloin diversiteetti oli pinnalla. […] Siinä oli tummaihoisten koulu ja rakettitieteelle omistautunut kerho. Heidän oli tarkoitus ampua raketteja pyörremyrskyyn, Hunt kuvaili elokuvaideaansa aiemmin.

Diggs muistelee yrityksen kariutumista näin:

– Puhuimme siitä, mutta se ei toteutunut, ja syyt tähän ovat todennäköisesti hämäriä. Hämäriä sillä tavoin kuin tiedetään, että liiketoiminta on hämäräperäistä.

Twisters vaikuttaa kulkevan ainakin osittain alkuperäisen elokuvan juonen mukaan, sillä molemmissa elokuvissa testataan uutta teknologiaa myrskyn havaitsemiseksi. Molemmissa on myös päähenkilö, joka on kokenut traumaattisen tapahtuman pyörremyrskyyn liittyen (Daisy Edgar-Jonesin tulkitsema Kate Cooper). Lisäksi molemmissa elokuvissa erään keskeisen hahmon ammatti liittyy mediaan ja tämä hahmo on jälleen osana tarinan romanttista juonenkulkua. Yhtäläisyyksistä huolimatta Twistersiä on luonnehdittu rebootin sijaan itsenäiseksi jatko-osaksi vuoden 1996 elokuvalle.

 

Lähteet: Variety, SlashFilm

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa