Ysärin myrsky tekee paluun – nähdäänkö mukana alkuperäisen leffan näyttelijöitä?

21.12.2022 14:31

Vuonna 1996 leffateattereissa riehunut pyörremyrskyraina Twister ei ehkä kuulu maailman sadan parhaimman elokuvan joukkoon, mutta sillä on silti paikkansa ajan nuorten ja katastrofileffafanien sydämissä. Vaikka alkuperäisestä rainasta on jo näin pitkä aika, myös Twister saa jatkoa mm. Haamujengin ja Indiana Jonesin vanavedessä.

Alkuperäinen leffa kertoi äärimmäisiä myrskyjä jäljittävästä pariskunnasta, jonka avioliitto oli repeytymässä palasiksi samalla kun hirmumyrsky nousi tekemään tuhojaan. Helen Huntin ja Bill Paxtonin tähdittämän elokuvan ohjasi Michael Crichtonin (Jurassic Park) ja Moukarimies-sarjan näyttelijänä tunnetun Anne-Marie Martinin tekstistä Jan de Bont (Speed – kuoleman kyydissä). Raina keräsi maailmalta kassoihin mojovan liki 500 milj. dollarin potin.

Leffan jatko-osan, Twistersin, on määrä saada maailmanensi-iltansa ensi kesänä. Sen juonta ei ole juuri avattu, mutta tuotantoyhtiö Universal on määritellyt Twistersin olevan uusi luku aiempaan elokuvaan. Huhujen mukaan jatko-osa keskittyisi alkuperäisen leffan pariskunnan tyttäreen, joka harrastaa niin ikään myrskyjä. Lee Isaac Chungin (Minari) ohjaaman jatko-osan näyttelijälistalle on saman huhun mukaan liitetty ainakin Helen Hunt.

Alkuperäisen elokuvan muiden näyttelijöiden paluusta ei kuitenkaan ole hiiskuttu. Joskin se on varmaa, etteivät niin Bill Paxton kuin Philip Seymour Hoffman ole uusimassa roolejaan. Paxton kuoli yllättäen sydänleikkauksensa jälkeen vuonna 2017 ja Hoffman vuonna 2014 huumeiden yliannostukseen.

 

Lähteet: Variety, Moviehole

Kuva: Warner Bros./ Universal/ Amblin/ Twister, 1996

Lisää luettavaa