Tulossa kaksi 4K-julkaisua, jotka jakavat varmasti mielipiteet

15.11.2023 22:34
Nordisk Film/Twilight, 2008

Vaikka suoratoistopalvelut ovat jyränneet fyysisten tallenteiden markkinat, uusia levyjä saapuu edelleen markkinoille. Samalla vanhoja suosikkeja on mahdollista päästä näkemään yhä paremmalla kuvalaadulla.

Vampyyriromantiikkaa lupaillut Twilight-elokuvien sarja viettää jo 15-vuotisjuhliaan. Kristen Stewartin ja Robert Pattinsonin tulkitsemien Bellan ja Edwardin rakkaustarina puri ehkä parhaiten juuri vuonna 2008 teinivuosiaan eläneisiin. Nostalgisia muistoja vampyyrien, ihmissusien ja ihmisten kohtaamisista voi tuta uuden 4K Ultra HD -boksin kautta. Kyseinen The Twilight Saga: The Complete Collection -paketti sisältää kaikki sarjan viisi elokuvaa sekä yli 12 tuntia bonusmateriaalia, mutta ilman tekstitystä suomeksi. Boksin julkaisun lisäksi Twilightin kunniaksi on järjestetty erikoisnäytöksiä ainakin Los Angelesissa.

Heille, joita Twilight ei taas voisi vähempää kiinnostaa, on tulossa muuta. Avatar-elokuviensa visuaalisella loistolla suita loksautellut James Cameron on luvannut vuoden 1989 hämmästyttäjän, Abyss – Syvyyden palaavan rajattuun teatterilevitykseen 4K-remasteroituna. Cameronin huikean sukellusseikkailun teatterikierros alkaa joulukuun alussa, ja The Abyss Collector’s Edition on tulossa markkinoille 12. joulukuuta. Cameronin tuotannosta 4K UHD -julkaisun saavat lisäksi Aliens ja Tosi valheita eli True Lies.

 

Lähteet: Collider, The Wrap, IGN

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa