Toiveet matalalla – ohjaaja kertoi neljännen Ihmeotukset-elokuvan tilanteesta

13.9.2023 23:28
Warner Bros./ Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet, 2022

Harry Potter -maailmaa avartava Ihmeotukset– eli Fantastic Beasts -elokuvasarja herätti kuhinaa käynnistyessään vuonna 2016. J. K. Rowlingin luomien hahmojen seikkailuja lupailtiin jopa viiden uuden elokuvan verran, mutta viime vuonna ilmestyneen kolmannen elokuvan jälkeen suunnitelman tilanne on ollut hämyinen kuin Iskunkiertokujan pimeän taikuuden taitajien historia.

Elokuvasarjaa luotsannut David Yates tarttui nopeasti aivan toiseen projektiin. Hänen uutukaisensa Pain Hustlers, jota tähdittävät mm. Emily Blunt ja Chris Evans, sai maailmanensi-iltansa tällä viikolla. Tässä yhteydessä Yates on kertonut, joko hän valmistelee uutta Ihmeotukset-elokuvaa. Yates oli jo Harry Potter -leffasarjan viimeisten osien puikoissa, mutta tuorein Ihmeotukset-elokuva vaati poikkeuksellisia ponnistuksia.

– Teimme Dumbledoren salaisuuksia pandemian aikana, ennen rokotuksia. Eli kuvasimme sitä ilman rokotteita ja se vaati veronsa. Oli rankkaa saada sitä kokoon. Kiinnyin siihen porukkaan, sain tehdä töitä ihanan väen kanssa, mutta lopetettuamme emme ole puhelleet. Se on ollut semmoinen ”pysäytetään tämä tähän ja annetaan homman nyt olla tauolla” -tilanne. En sanoisi sitä lopulliseksi, Yates toteaa.

 

Lähde: CinemaBlend

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa