Netflix hautasi Halle Berryn elokuvan

28.1.2024 04:08
Lions Gate Films/ Summit Entertainment/ John Wick: Parabellum, 2019

Oscar-palkittu tähti, Oscar-ehdokkaana ollut käsikirjoittaja ja ohjaaja sekä näppärä synopsis – tuo kaikki kuulostaa lupaavalta, mutta Netflixillä ollaan jostain syystä toista mieltä. Halle Berryn tähdittämä ja brittiläisen Matt Charmanin (mm. Vakoojien silta) käsikirjoittama ja ohjaama The Mothership on päätetty haudata.

Kummallisen hautaamisesta tekee se, että elokuva on kuitenkin jälkitöitä vaille valmis – siihen on siis uhrattu jo paljon resursseja. Vuoden 2021 aikana kuvatussa tieteisrainassa Berry näyttelee miehensä kadottanutta perheenäitiä, jolle avautuu tilaisuus selvittää puolisonsa kohtaloa, kun heidän kotinsa alta löytyy Maan ulkopuolelta peräisin oleva esine.

Harmi kyllä The Mothershipin jälkityöt ovat takkuilleet useaan otteeseen. Nyt Netflixiltä on loppunut kärsivällisyys, eikä elokuvaa näin ollen saateta valmiiksi. Sen sijaan yhtiössä on päätetty valita The Mothershipin osalta sama tie, jota sen kilpailija Warner Bros. on harrastanut jo useamman kerran: lähes valmis elokuva hyllytetään ja kirjataan ilman yhtään julkista esitystä kulueräksi, jotta yhtiö voi hyötyä siitä edes verotuksen kautta. Netflixin aikomuksena on silti julkaista muita Halle Berry -elokuvia, joista se on solminut sopimuksen.

 

Lähteet: Variety, The Guardian

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa