Lisää Matrixia luvassa, mutta ei alkuperäisiltä tekijöiltä

6.4.2024 20:58
Warner Bros./ The Matrix Resurrections, 2021

Tuotantoyhtiö Warner Bros. on ilmoittanut jatkavansa Matrix-elokuvies sarjaa. Tieteiskertomuksen ja Wachowski-sisarusten faneille ilmoitukseen sisältyy kuitenkin yksi iso ongelma: leffan käsikirjoittajana tai sen ohjaajana ei tällä erää ole yhtään Wachowskia. Vielä vuonna 2021 julkaistussa The Matrix Resurrections -elokuvassa näistä tehtävistä vastasi sisarusparin toinen puolikas, Lana.

Wachowskien vuonna 1999 käynnistämää Matrix-elokuvien sarjaa jatkaa seuraavaksi mm. zombiemaailmanloppuleffa World War Z:n taustalta tuttu Drew Goddard. Hän istuu projektissa sekä käsikirjoittajan että ohjaajan pallilla. Millaisia mullistuksia tämä tuo tullessaan – se jää nähtäväksi, sillä edes elokuvan hahmogalleriasta ei ole vielä hiiskuttu. Hämärän peitossa on jopa se, onko uuden elokuvan keskushahmo jälleen Keanu Reevesin tulkitsema Neo, tai onko tietyt roolit tarkoitus miehittää uudelleen.

Laihana lohtuna Wachowski-faneille: Lana Wachowski on nimetty uuden elokuvan vastaavaksi tuottajaksi. Aiemmin hän totesi suostuneensa kirjoittamaan ja ohjaamaan The Matrix Resurrectionsin, koska muuten tuotantoyhtiö olisi jatkanut franchisen elokuvia ilman häntä tai Lilly Wachowskia. Leffanteko toimi Lanalle myös eräänlaisena suruterapiana henkilökohtaisen menetyksen jälkeen. Lilly Wachowski perusteli omaa pois jäämistään 2021 halullaan mennä eteenpäin.

Miksi Wachowski-sisaruksista edes Lana ei nyt käsikirjoita elokuvaa, jää toistaiseksi arvailujen varaan. The Matrix Resurrections ei ollut sarjan mittakaavassa iso menestys. Se jäi lipputuloissaan 157,3 milj. dollarin luokkaan, eikä näin ollen kattanut edes arvioituja kustannuksiaan (190 milj. dollaria).

 

Lähteet: The Guardian, Esquire, Forbes, Box Office Mojo

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa