Matrix jatkuu, mutta miksi toinen alkuperäisten leffojen ohjaajista ei mukana?

29.8.2021 21:04

Ysärin ikimuistoisimpiin lukeutuva elokuva, Matrix, saa jatkoa vuosien jälkeen. Matrix 4:n nimellä kulkeneen jatko-osan virallinen nimi julkistettiin jokin aika sitten, se on The Matrix Resurrections. Leffan ensi-illan pitäisi koittaa joulukuussa.

Toden ja virtuaalitodellisuuden hämärissä kahlannut tieteisleffasarja nosti Wachowskin ohjaaja-käsikirjoittaja sisarukset kuuluisuuteen. Vaikka uusi Matrix-leffa palauttaa esim. Keanu Reevesin Neon rooliin ja Carrie-Anne Mossin Trinityksi, kameran takana toimii nyt vain yksi Wachowski – Lana. Mutta miksi vain yksi?

– Jotenkin se ajatus, että palaisin taaksepäin ja olisin osa jotakin, mitä olen tehnyt joskus ennen, oli hyvin epämiellyttävä, nykyään Lilly Wachowskina tunnettu Lanan sisar kertoo. Hän lisää, ettei halunnut palata niihin myllertäviin tunnelmiin, joita hän koki muutoksessaan Andysta Lillyksi, tai menettäessään vanhempansa.

Lana Wachowskin, David Mitchellin ja Aleksandar Hemonin kirjoittama The Matrix Resurrections pelaa muistiin liittyvillä asioilla. Ennakkotietojen mukaan raina käynnistyy tilanteesta, jossa Neolla ei ole muistikuvia edes useista taisteluistaan agentti Smithiä vastaan.

 

Lähteet: The Wrap, Deadline, IGN

Kuva: Warner Bros./The Matrix Revolutions, 2003

Lisää luettavaa