Leonardo DiCapriota ei ole sarjakuvaleffoissa nähty – tämä olisi voinut olla poikkeus

5.5.2024 23:37
Warner Bros./ Killers of the Flower Moon, 2023

Useat huippunäyttelijät Robert Redfordista Robert Downey Jr.:iin ja Scarlett Johanssonista Don Cheadleen ovat päätyneet sarjakuvaleffojen kasvoiksi, mutta yksi maineikas tähti ei ole niin Marvel- kuin DC-elokuviinkaan ennättänyt. Kyseessä on Leonardo DiCaprio.

Tämä ei tarkoita, etteikö DiCapriolle olisi tarjottu rooleja myös sarjakuvaleffoihin. Uransa alkupäässä DiCapriota houkuteltiin Batman-elokuvaan sankarin nuoren apurin, Robinin, osaan. Näyttelijä otti kuitenkin mieluummin osan ysäridraamassa Gilbert Grape, josta hän nappasi myös ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa. Vaikka DiCaprio on neuvonut esim. kollegaansa Timothée Chalamet’a pysyttelemään erossa kovista huumeista ja supersankarielokuvista, hänen itsensä kohdalla jälkimmäisiin tarttuminen on ollut lähellä.

Zack Snyderin mukaan DiCaprio oli halukas harkitsemaan DC-roolia n. parikymmentä vuotta Batman-tarjouksen jälkeen. Robiniksi Snyder ei toki DiCapriota tässä vaiheessa kaavaillut, vaan tähdelle oli tarjolla häikäilemättömän Lex Luthorin rooli elokuvassa Batman v Superman: Dawn of Justice.

– Hänellä oli oikeastaan paljon mahtavia ajatuksia, ihan tapaamisemme aikana, Snyder muistelee. Hänen mukaansa DiCaprio käänsi kuitenkin lopulta kelkkansa.

DiCaprion sijasta Luthorin osa lankesi Jesse Eisenbergille. Snyder myöntää, ettei DiCaprionkaan tapaaminen jättänyt häntä aivan tyhjin käsin:

– Juuri hän antoi minulle idean Teräsmiehestä taistelemassa jossain vaiheessa Justice Leagueta vastaan. Pidin sitä tyylikkäänä ja hyvänä, sen halusin toteuttaa.

 

Lähteet: IndieWire, Collider, Variety

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa