Kevin Costnerin ikuisuusprojekti maksoi miljoonia – eikä työ ole vielä valmis

1.6.2024 20:13
Copyright: © 2024 Territory Pictures, Inc. All Rights Reserved./ Horizon: An American Saga - Chapter 1

1990-luvun taitteen huippunäyttelijöihin kuulunut Kevin Costner on palannut Tanssii susien kanssa -suurelokuvansa kaltaisiin tunnelmiin. Costner halusi vuosikausia tehdä Yhdysvaltojen historiaa valottavan elokuvan Horizon. Sen ensimmäinen osa on ollut nähtävänä Cannes’n elokuvafestivaaleilla, eikä tarina suinkaan pääty siihen.

Horizonin piti alkujaan olla yksi elokuva, mutta kuten Tanssii susien kanssa ja Postman, se paisui ja paisui. Yhden kolmesta neljään tuntiin kestävän spektaakkelin sijasta Costner päätyi tekemään useamman pitkän leffan, joista ensimmäinen on tarinan ensimmäinen luku. Unelmaprojektin tekeminen on myös osoittautunut kalliiksi. Kuten Francis Ford Coppola, Costner on paljastanut syytäneensä elokuvaansa miljoonia omaa rahaansa.

Aivan Coppolan lukemiin hän ei kuitenkaan vielä yllä: Horizonin kahteen ensimmäiseen osaan hän väittää uhranneensa 100 milj. dollaria. Seuraavan osan julkaisu on elokuussa, ja Costner kuvaa nyt kolmatta. Tarinaa riittää vielä pidemmällekin.

– Jos pääsen neljänteen asti, rahaa on mennyt enemmän [kuin Coppolan 120 milj. dollaria]. Ihmiset eivät tiedä mitä se on todellisuudessa. ”Voi, olen onnellisempi näiden kahden valmistuttua.” Ja sitten tavalla tai toisella teen kolmannen. Ja tavalla tai toisella neljännenkin, Costner toteaa vihjaten, että hän on valmis hankkimaan rahoituksen elokuvasarjalleen vaikka keinoja kaihtamatta.

 

Lähde: IndieWire

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa