Jurassic World palaa valkokankaille ensi vuonna – mutta entä tutut näyttelijät?

14.3.2024 22:55
Universal/Jurassic World: Dominion, 2022

Pari vuotta sitten julkaistu Jurassic World: Dominion onnistui siinä, missä jokainen leffasarja ei pärjää: Jatko-osan maailmanlaajuiset lipputulot kiipesivät yli miljardin dollarin rajan. Jo yli 30 vuotta sitten käynnistynyt Jurassic-leffojen jatkumo ei ole vieläkään päättymässä.

Vaikka Jurassic World: Dominion toi yhden päätepisteen pitkälle tarinalle nykypäivään tuoduista dinosauruksista, uutta elokuvaa on lupailtu jo ensi vuodelle. Michael Crichtonin alkuperäisideaa hyödyntävä leffasarja on tarkoitus käynnistää uudelleen. Kuinka perinpohjainen tämä reboottaus on, se jää nähtäväksi, sillä leffan käsikirjoittajaksi on kiinnitetty David Koepp, jo ensimmäisen Jurassic Park -elokuvan käsikirjoittajana toiminut alan veteraani. Myös tuottajaportaassa on vanha tuttu, Steven Spielberg.

Elokuvan ohjaajaksi Universal-studio houkutteli David Leitchiä (Deadpool 2), mutta tehtävän on sittemmin napannut Gareth Edwards (Rogue One: A Star Wars Story). Vielä vailla virallista nimeä olevan leffan näyttelijäkaarti on isoin kysymysmerkki. Jurassic World -elokuvissa vaikuttaneet Chris Pratt ja Bryce Dallas Howard eivät näillä näkymin ole uutuudessa mukana.

Jurassic World Dominionissa paluun vanhoihin Jurassic Park -rooleihinsa tehneistä Laura Dernistä, Jeff Goldblumista ja Sam Neillistä tuskin nähdään edes vilausta tulevassa elokuvassa. Kolmikosta Sam Neill kommentoi tulevaa leffaa näin:

– Tiedän sen verran, mitä somessa näkyy, enkä paljon somea käyttele. […] Pystyn ihan hyvin pelaamaan tennistä, mutta juoksemaan dinoilta karkuun – ehkä se aika on ohi.

 

Lähteet: Deadline, Variety, ScreenRant, Collider

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa