Jopa Deadpool jäi taistelun jalkoihin

14.7.2023 23:32
Nordisk Film/Deadpool 2, 2018

Hugh Jackman ei ehtinyt kauaa ärhennellä Wolverinena tämän klassikkosarjakuvista tutussa keltaisessa asussa, eikä Ryan Reynolds naljailla Deadpoolina. Pari päivää sitten Deadpool 3:sta julkaistut kuvat jäävät harvinaiseksi vilahdukseksi kaksikon kohtaamisesta näinä hahmoina, sillä seuraavasta kohtaamisesta ei toistaiseksi ole mitään tietoa. Leffan kuvaukset pysähtyivät, samoin kuin jo aiemmin Mission: Impossible-jatko-osan kuvaukset – näyttelijöiden työnseisauksen takia. Deadpoolin ja Wolverinen kohdalla voidaan nyt puhua myös varsin huonosta tuurista, sillä työnseisaukset haittasivat Reynoldsin ja Jackmanin edellistäkin yhteistä elokuvaa näinä hahmoina.

Varsinaisesti amerikkalaiseen näyttelijöiden kiltaan, eli SAG-AFTRAan, kuuluvien työntekijöiden lakko alkoi vasta tällä viikolla, mutta kesäkuun lopusta asti päällä ollut lakon uhka hyydytti tuotantoja jo ennen sitä. Toisaalta toukokuun alusta lakossa olleet amerikkalaisen käsikirjoittajien killan (WGA) tuhannet jäsenet ovat tehneet monien elokuvien ja tv-sarjojen aloittamisesta tai jatkamisesta erityisen hankalaa, sillä ilman käsikirjoituksia ei ole tuotantoja, eikä edes keskeneräisten tuotantojen käsikirjoituksia voida muokata.

Kaikkiaan SAG-AFTRAn kuuluu n. 160 000 näyttelijää, jotka nyt vaativat kunnioittavampaa ja parempaa kohtelua, eli mm. tuhdimpaa tilipussia. Edellisen kerran näyttelijöiden killan jäsenet lakkoilivat 1980, mutta vastaavaa kahden leirin lakkoa ei ole ollut käynnissä yli 50 vuoteen.

Nyt alkaneen lakon toistaiseksi erikoisimpiin episodeihin lukeutuu Christopher Nolanin Oppenheimer-elämäkertaelokuvan ensi-illassa nähty ulosmarssi. Leffan Lontoon ensi-iltaan kokoontuneet tähdet, kuten Cillian Murphy, Matt Damon, Emily Blunt ja Florence Pugh, poistuivat tilaisuudesta yhdessä, kun työnseisauksen ilmoitettiin alkaneen.

 

Lähteet: SlashFilm, Comingsoon.net, CNN

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa