Hugh Jackman ja Jodie Comer Robin Hood -elokuvaan

4.5.2024 03:24
Disney/ The Last Duel, 2021

Legendaarinen henkipatto Robin Hood tekee jälleen paluuta valkokankaille. Vanhimman ikäpolven katsojille vuoden 1938 versio velmusti hymyilevine Errol Flynneineen on ”se ainut oikea”, mutta lukuisien versiontien joukosta löytyy suosikkinsa monille eri ikäpolville. Tuoreimmissa tulkinnoissa, kuten Taron Egertonin elokuvassa 2018 tai Russell Crowen vuoden rainassa 2010 on haettu vähemmän kiiltokuvamaista kuorta ja häälytty vakavan sekä veijarimaisen sankarin välillä. Nyt tekeillä on versio, jonka tekijät lupaavat tuoda Robin Hoodiin taas jotain uutta.

The Death of Robin Hood -nimisen elokuvan rooleihin on jo kiinnitetty Hugh Jackman (Deadpool & Wolverine) ja Jodie Comer (Killing Eve). Kummallekaan osa pitkälle menneisyyteen sijoittuvassa elokuvassa ei ole heidän ensimmäisensä, vaikka Comer on Jackmania paljon nuorempi. Jackman (55) esim. on valloittanut sydämiä 1800-lukulaisena herrasmiehenä leffassa Kate & Leopold, Comer (31) on nähty 1300-luvulle sijoitetun The Last Duelin naispääosassa.

A Quiet Place: Day One -ohjaaja Michael Sarnoskin luotsaaman Robin Hood -versioinnin sankari on menneisyytensä rikosten painama, yksinäinen kulkija, joka päätyy vakavasti haavoittuneena salaperäisen naisen hoiviin. Tuotantoyhtiö Ryder Picture Companyn Aaron Ryder ja Andrew Swett suitsuttavat ensi vuoden puolella kuvattavaa leffaa täysillä:

– Täydellisen roolituksen varmistaminen oli oleellista, jotta tämä käsikirjoitus saadaan kuvattua. […] Tämä ei ole se Robin Hood, jonka olemme oppineet tuntemaan. Sen sijaan Michael on luonut jotain paljon perustavanlaatuisempaa ja syvällisempää. […] Maailma rakastuu Hugh’iin ja Jodieen tässä eeppisessä tarinassa.

Aivan ensimmäistä kertaa Robin Hoodia ei silti esitetä muuna kuin salskeana nuorukaisena. Sekä Russell Crowe että Sean Connery ovat näytelleet roolissa yli 45-vuotiaina. Conneryn tulkinta elokuvassa Robin ja Marian on teemoiltaan myös lähinnä The Death of Robin Hoodin lupauksia. Mm. Applen suoratoistopalvelusta löytyvä 1970-luvun leffa kuljetti reissussa rähjääntyneen Robinin nunnaluostarin johtajaksi ryhtyneen Marianin luo, vähän ennen viimeistä taistelua.

 

Lähteet: Variety, Deadline

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa