Halloween päätyi mielenkiintoisen tuotantoyhtiön käsiin

12.10.2023 23:41
Universal/ Halloween Ends, 2022

Kauhuelokuvien klassikoihin lukeutuva Halloween käynnisti vuonna 1978 leffasarjan, joka on paisunut lisää vielä viime vuosina. Tätä nykyä jo 13 elokuvaa käsittävä jatkumo sai tuoreimman osansa, Halloween Endsin, viime vuonna. Se palautti Jamie Lee Curtisin näyttelemän Laurie Stroden vielä kerran hyytävän jännitysnäytelmän keskelle.

Vaikka Halloween Endsin piti kuljettaa eräs tarina päätökseen, Halloween-franchise ei ole kuitenkaan kuivahtamassa kokoon. Useita menestyselokuvia tehnyt tuotantoyhtiö Miramax on voittanut tarjouskilpailun Halloweenin tv-oikeuksista. Se nappasi ne mm. Jason Blumin Blumhousen edestä summalla, jonka suuruutta ei ole kerrottu julkisuuteen.

Miramaxilla, joka jo 1990-luvulla vuoli kultaa mm. hittidraamallaan Rakastunut Shakespeare ja Tarantino-rainoilla Reservoir Dogs sekä Pulp Fiction, on aikeita jatkaa Halloweenin ja hyytävän Michael Myersin tarinaa tv-sarjassa yhteistyökumppaninsa Trancas Internatinal Filmsin kanssa. Halloween on tarkoitus tuoda jossakin vaiheessa myös jälleen valkokankaille. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan ole vielä paljastettu hitustakaan tv-sarjan hahmoista tai juonesta.

 

Lähteet: The Wrap, SlashFilm

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa