Halloween Ends

(2022)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Halloween Ends
Genret:
Maat:
Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Halloween Ends
Valmistusvuosi:2022
Pituus:111 min
Pisteytyksiä: 24
Tarkka arvio: 2.56

Laurie Strode kohtaa vainoajansa viimeistä kertaa. Kaikkien aikojen kehutuin ja palvotuin kauhuelokuvasarja saa 45 vuoden jälkeen eeppisen, hirvittävän päätöksensä, kun Laurie Strode kohtaa viimeistä kertaa pahuuden ruumiillistuman Michael Myersin. Vain toinen heistä selviää ennennäkemättömästä kaksinkamppailusta. Ikoninen Jamie Lee Curtis palaa viimeistä kertaa Laurie Stroden rooliin – kauhuelokuvien ensimmäinen “viimeinen tyttö” oli myös rooli, joka teki Curtisista tähden. Hän on esittänyt Laurieta yli neljänkymmenen vuoden ajan, mikä on yksi elokuvahistorian pitkään jatkuneimmista rooleista. Kun elokuvasarja alkoi uudestaan vuonna 2018, Halloween rikkoi yleisöennätyksiä: siitä tuli sarjan menestynein osa, ja se oli ensi-iltaviikonloppunaan kaikkien aikojen katsotuin naisen tähdittämä kauhuelokuva. Neljä vuotta viime vuoden Halloween Killsin tapahtumien jälkeen Laurie asuu tyttärentyttärensä Allysonin (Andi Matichak) kanssa ja kirjoittaa muistelmiaan. Michael Myersia ei ole nähty viime kohtaamisen jälkeen. Laurie on antanut Michaelin varjon hallita ja ohjata elämäänsä vuosikymmenien ajan, mutta nyt hän on päättänyt vapautua pelosta ja raivosta ja syleillä elämää. Mutta kun nuorta Corey Cunninghamia (Rohan Campbell, The Hardy Boys, Virgin River) syytetään vahtimansa pojan tappamisesta, alkaa kauhun ja väkivallan hyökyaalto, joka pakottaa Laurien kohtaamaan hallitsemattoman pahan vielä viimeisen kerran.

 

Leffasarjan osat: Halloween – naamioiden yö (1978), Halloween II – tappajan paluu (1981), Halloween III – pahuuden yö (1982), Halloween 4 (1988), Halloween 5: The Revenge of Michael Myers (1989), Halloween – The Curse of Michael Myers (1995), Halloween H20 (1998), Halloween: Ylösnousemus (2002), Halloween (2018), Halloween Kills (2021), Halloween Ends (2022)

Liittyy: vuoden 1978 elokuvan uudelleenfilmatisointi, Halloween (2007)

Arviot

Saattaa kliseineenkin Laurie Stroden ja Michael Myersin viihdyttävän terävästi viimeiselle slasher-tanssille.

John Carpenterin vuonna 1978 ohjaama ja käsikirjoittama kauhuelokuva () lukeutuu slasher-kauhuelokuvien kulmakiviin joka päästi elokuvamaailmaan yhden tunnetuimman pahuuden ruumiillistuman Michael Myersin. () tehtiin vuosien saatossa 8 erilaista jatko-osaa joissa laatu vaihteli melkoisella tavalla ja joista ollaan montaakin mieltä. Ohjaaja Steve Miner yritti hieman herätellä vuonna 1998 () elokuvalla uudelleen henkiin, mutta kyseinen elokuva jäi kohtuullisen […]

Arvosteltu: 13.10.2022

Kommentit & Pisteytykset

Vilperi

5/10

Levanderi

The Man with No Name
Villetys
Paranoid
vasara88
TeeP
c4fkw294ziq
KaiZeri
nukka_
Nimetön
harr1v
mikelawry
Pelimies
Brutus
Manco
Labratoria
Elmo000
andy
Miihkali
D-McH
QT
Nimetön
The Sam1

Lisää luettavaa