Guy Ritchieltä ja Henry Cavillilta tulossa kaksi uutta elokuvaa

26.10.2023 15:40
Warner Bros./The Man From U.N.C.L.E., 2015

Sherlock Holmes -versioinneistaankin tunnettu brittiohjaaja Guy Ritchie on viime aikoina kuvannut uutta elokuvaa Espanjassa. Se ei kuitenkaan ole uusi Sherlock Holmes -elokuva, sillä Robert Downey Jr:n ja Jude Law’n mukana olosta ei ole hiiskuttu. Sen sijaan projekti on jo lyhyellä aikavälillä toinen, jonka Ritchie tekee Henry Cavillin kanssa.

Ritche ja Cavill, joiden yhteistyötä oli myös toimintajännäri The Man From U.N.C.L.E., työstivät muutamia kuukausia sitten toisen maailmansodan aikaan sijoittuvaa The Ministry of Ungentlemanly Warfare -rainaa. Myös Eiza Gonzálezin ja Cary Elwesin tähdittämä leffa kertoo Winston Churchillin ja agenttielämään perehtyneen James Bond -kirjailija Ian Flemingin salaisesta järjestöstä ja sen toimista natseja vastaan. Elokuvan pitäisi tulla levitykseen ensi vuonna.

Ritchien ja Cavillin tuoreempi projekti on vielä vailla virallista nimeä. Osittain Sylvester Stallonen The Expendablesin kaltaiseksi kuvailtu toimintaleffa on kuitenkin saanut mielenkiintoisia nimiä matkaansa. Cavillin lisäksi siinä näyttelevät Jake Gyllenhaal, ja uudemman tiedon mukaan myös Fisher Stevens ja espanjalaistähti Carlos Bardem, kansainvälisesti tunnetumman Javier Bardemin vanhempi veli. Elokuvaa on pystytty kuvaamaan näyttelijöiden liiton lakon aikana, koska sille on myönnetty liitolta erityislupa.

 

Lähteet: Deadline, Variety

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa