Miljoonaelokuvan hyllytys ei hevin unohdu – tapaus kiinnostaa nyt päättäjiä

10.4.2023 12:34

Tapaus Batgirl hämmensi viime vuonna monia. Elokuva oli käytännössä katsoen melkein valmis, kun tuotantoyhtiö Warner Bros. päätti yllättäen torpata sen julkaisun. Yhtiössä katsottiin, että n. 90 milj. dollaria maksanut toimintaseikkailu tuottaisi sille vähemmän tappiota, jos leffa vain hyllytettäisiin sen sijaan että sitä yritettäisiin enää parannella. Yhdysvalloissa elokuvan kulut on näin mahdollista kirjata verotuksessa yhtiön helpotukseksi.

Julkaisematta jätetty leffa, johon käytettiin huomattavan työryhmän lukuisia työtunteja ja jossa näyttelivät Leslie Gracen lisäksi mm. Michael Keaton ja Brendan Fraser, on herättänyt myös poliitikkojen kiinnostuksen. Neljä demokraattipuolueen jäsentä, joihin lukeutuu mm. senaattori Elizabeth Warren, haluaa nyt käynnistää asiasta tutkinnan. Heidän näkemyksensä mukaan tuotantoyhtiön toiminta on ollut vahingollista sen työntekijöitä kohtaan ja lisäksi pienentänyt kuluttajien vapautta valita.

Tarkalleen ottaen poliitikkoryhmä katsoo, että Batgirliä tehneiltä ihmisiltä vietiin mahdollisuus olla mukana muissa tuotannoissa, ja koska leffaa ei julkaistu, eivät nämä ihmiset voi myöskään hyötyä siinä tekemästään työstä etsiessään uusia projekteja. Poliitikkoryhmä haluaa, että Yhdysvaltain oikeuslaitos ryhtyy tutkimaan Warner Brosin ja Discoveryn yhdistymistä. Se epäilee yhtiöiden sulautumisen myötävaikuttaneen huonolla tavalla niiden tapaan tehdä liiketoimintaa. Tämä näkemys on selvästi ristiriidassa sen kanssa, mitä Warner Brosilta on aiemmin asiasta kommentoitu.

 

 

Lähde: Deadline

Kuva: Warner Bros./ Batgirl, 2022

Lisää luettavaa