James Gunn saa vihaa päälleen Superman-sähellyksen vuoksi

20.12.2022 23:52

Muutokset DC:n elokuvauniversumissa eivät ole saaneet sarjakuvaleffojen fanikuntaa täysin puolelleen. Yksi suurimmista kiukun ja harmistuksen aiheista vaikuttaa nyt liittyvän Henry Cavilliin, joka nähtiin Supermanina ilmeisesti viimeisen kerran Black Adam -seikkailussa vähän aikaa sitten.

Cavill-fanien pettymystä voi luonnehtia isoksi, sillä ensin näyttelijä ilmoitti luopuvansa pääroolistaan suositussa The Witcher -fantasiasarjasta. Pettymystä lievitti tieto siitä, että Cavillilla olisi jälleen aikaa Superman-roolilleen, jossa hänet nähtiin jo 2013. Peter Safranin ja James Gunnin johtaman uuden DC-elokuvien tuotantoyhtiön linja kuitenkin poikkeaa siinä määrin entisestä, ettei Cavillin Supermanille enää ollutkaan siinä sijaa.

Superman-sähellys on saanut fanikunnan syytämään sosiaaliseen mediaan vaatimuksia ohjaaja Zack Snyderin palauttamisesta DC-elokuvien luovaksi voimaksi. Samalla esim. Twitterissä on alkanut kiertää aihetunniste, jolla vaaditaan potkuja James Gunnille (#FireJamesGunn). Molemmat vaatimukset vaikuttavat tulevan samalta joukolta, joka ahkeralla rummutuksellaan sai Warner Brosin aiemmin taipumaan ja julkaisemaan kertaalleen hylätyn version Justice League -elokuvasta Zack Snyderilta.

Gunn on todennut sosiaalisessa mediassa antamassaan lausunnossa, että hänen ja Safranin tiedossa oli jo etukäteen, etteivät kaikki olisi mielinkielin heidän valintojensa takia.

– Valintamme DC-universumissa perustuvat siihen, minkä uskomme olevan parasta kertomukselle ja DC-hahmoille, joita on nähty jo lähes 85 vuotta. Ehkä nämä valinnat ovat hyviä, ehkä eivät, mutta ne on tehty vilpittömin sydämin, rehellisesti ja aina tarinaa ajatellen, Gunn kirjoittaa ja lisää vielä, ettei häntä tai Safrania hetkauta, vaikka osa palautteesta on ollut varsin tylyä.

Yhtään Safranin ja Gunnin johtaman yhtiön uuden linjan elokuvista ei ole vielä julkaistu.

 

Lähteet: MovieWeb, Twitter

Kuva: Warner Bros./ Batman v Superman: Dawn of Justice, 2016

Lisää luettavaa