Isoja etappeja: Top Gun: Maverick kiitää edelleen korkealla

Tom Cruisen filmografiasta löytyy monia menestyksiä, mutta taistelulentäjäleffa Top Gunin jatko-osa on monella tapaa vertaansa vailla. Toukokuussa ensi-iltaan tullut Top Gun: Maverick porskuttaa edelleen korkealla listakärjessä, vaikka elokuvan julkaisua jouduttiin siirtämään useaan otteeseen.

Olkoonkin, että kyse on vain jatko-osasta ja vieläpä ensimmäisestä jatko-osasta yli 30 vuotta vanhalle elokuvalle, näistä seikoista huolimatta Top Gun: Maverick on jaksanut vetää katsojia puoleensa. Elokuva on rikkonut ennätyksiä niin Cruisen omalla uralla kuin tuotantoyhtiö Paramountin historiassa. Jo avausviikonloppunaan leffa antoi merkkejä poikkeuksellisuudesta.

Tällä hetkellä Top Gun: Maverick on Cruisen tähdittämien elokuvasarjojen kaikista yksittäisistä osista parhaiten myynyt jatko-osa. Kauas taakse jäävät siis Mission: Impossiblet ja Jack Reacherit - maailmanlaajuisesti parhaiten myynyt Mission: Impossible - Fallout keräsi yli 787,1 milj. dollaria, ensimmäinen Jack Reacher -seikkailu puolestaan yli 217,3 milj. dollaria. Top Gun: Maverickin lipputulot huitelevat yli 1,15 miljardissa dollarissa.

Paramount Picturesille leffan menestys tarkoittaa, että Cruisen uutukaisin on yhtiön maailmanlaajuisesti parhaiten menestynyt elokuva koskaan. Leffa on ehtinyt ylittää myös James Cameronin megamenestyksen, Titanicin, ensiesityskierroksen lipputulot Yhdysvalloissa.


Lähteet: Deadline, The Numbers

Kuva:Warner Bros./ Top Gun: Maverick, 2022

R. Isoviita 16.07.2022 klo 23:44

Uusimmat uutiset

Kevin Costnerin eeppinen projekti etenee

Intohimoprojekti.

R. Isoviita

Näyttelijä Anne Heche 1969-2022

Vakava onnettomuus.

R. Isoviita

Efektipuolen tekijöiden ahdingosta kaikuu karuja huhuja

Marvelin tallissakaan asiat eivät ole niin hyvin kuin ulospäin voi näyttää.

R. Isoviita

Karate Kid -leffasarja saa jatkoa, mutta ilman Jaden Smithiä

Uusi nuori, uudet murheet.

R. Isoviita

70’s Show’n tähti paljasti sairastuneensa vaikeasti

Ashton Kutcherilla oli hankala vuosi.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...