Muistatko ysärileffan Con Air – lento vapauteen? Ohjaaja pyörittelee ideaa jatko-osasta

2.7.2022 23:36

Ohjaaja Simon Westin Con Air – lento vapauteen oli täynnä räjähtävää toimintaa ja toinen toistaan hankalampia vankeja. Ysärileffa ei saanut jatko-osaa, vaikka sitä tähdittivät mm. Nicolas Cage, Ving Rhames ja John Malkovich, ja se nauttii edelleen lajityypin ystävien piirissä lämmintä suosiota. Silti ohjaaja West on heittänyt ilmaan ajatuksen kakkososasta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun West puhuu Con Airin jatkosta. Yli kymmenen vuotta sitten hän esitti lähinnä vitsinä, että olisi hienoa tehdä uusi elokuva saman näyttelijäjoukon kanssa. Nyt hän muistelee saaneensa tuon kommentin jälkeen kymmenkunta Con Airin tyylistä käsikirjoitusta, mutta siinä vaiheessa hänellä ei ollut intoa palata samanlaisen aihepiirin pariin. Tällä kertaa on kuitenkin toisin.

– Kiinnostavaa on se, mitä on sittemmin tapahtunut, tämä yksityisen avaruusmatkailubisneksen syntyminen. Meillä on sellaisia tyyppejä kuin Elon Musk, Jeff Bezos ja Richard Branson, jotka perustavat yrityksiä avaruuden valloittamista varten. Tämä tekee [ajatuksesta Con Air -jatko-osan tekemisestä] kiehtovamman, koska siitä ei tulisi mitään tavallista avaruusleffaa. Siinä voisi olla kaikkea politiikan pikakurssista jättifirmojen vyörymiseen sinne, missä aiemmin maiden hallitukset ovat pitäneet valtaa, West maalailee.

Hän näkee miljonäärien avaruusturismi-idean hiukan naurettavana mutta sitä kautta myös sopivana palasena Con Air -jatko-osaan. Westin mukaan esim. Ving Rhamesin näyttelemä Diamond Dog olisi sellainen hahmo, joka saattaisi käydä superrikkaiden kimppuun ilmakehän tuolla puolen. Siitä syntyvä hävitys olisi Westin näkemyksen mukaan yleisön mieleen.

Ensimmäisen Con Airin näyttelijöille olisi tietysti ovi auki myös jatko-osaan. West on optimistinen sen suhteen, ketkä lähtisivät mukaan:

– Vuosien varrella jotkut alkuperäisessä elokuvassa mukana olleista ovat ehkä sanoneet, etteivät tekisi sitä enää. Mutta aika kuluu ja nostalgia alkaa kutitella heitä, ja sitten he ovatkin sitä mieltä, että: ”Miksei, se olisi hauskaa.” [Ja lisäksi] Hollywoodissa löytyy aina keino tuoda kuka tahansa takaisin valkokankaalle, olivat he elossa tai eivät. Ne ongelmat pystytään yleensä ratkomaan.

 

Lähde: Den of Geek

Kuva: Touchstone Pictures/ Jerry Bruckheimer Films/ Con Air, 1997

Lisää luettavaa