M. Night Shyamalan raotti leffasuunnitelmiaan

4.12.2019 11:39

Käsikirjoittaja-ohjaaja M. Night Shyamalan on kahdella viimeisimmällä elokuvallaan todistanut jälleen voimiaan lippuluukuilla. Esimerkiksi pari vuotta sitten julkaistu kidnappauskertomus Split kahmi maailmanlaajuisesti yli 278 milj. dollaria. Leffan budjetti oli puolestaan n. 9 milj. dollaria, joten tekijät saivat rahoilleen kunnolla vastinetta.

Shyamalan on aikeissa jatkaa menestysgenrensä eli jännityksen parissa. Hänellä on suunnitteilla ainakin kaksi uutta elokuvaa, jotka molemmat tuottaa myös Splitin taustalta tuttu Universal. Eikä siinä kaikki:

– Saattaa olla vielä kolmaskin juttu, jonka teen ehkä näiden kahden [elokuvan] välissä. Näin ollen [elokuvia] saattaa tulla kolme.

Shyamalan on hyvin vaitonainen elokuvien juonien suhteen, mutta hänen mukaansa nämä leffat ovat outoja ja synkkiä. Verratessaan uusia ideoitaan aiempiinsa, hän makustelee mustan huumorin mahdollisuudella ja sillä, että hän haluaa välillä viedä yleisönsä tämän mukavuusalueen ulkopuolelle. Shyamalan kertoo myös, ettei aio punoa kyseisiä elokuvia samaan tapaan yhteen kuin leffojaan Unbreakable, Split ja Glass, joten trilogiaa ei sentään ole luvassa.

Lähteet: Collider, Box Office Mojo

Kuva: Universal/Glass, 2019

Lisää luettavaa