Avengers: Endgamen lipuilla luvassa ehkä isot rahat

3.4.2019 20:35

Mitä tapahtuukaan sen jälkeen, kun Thanos (Josh Brolin) on toteuttanut uhkauksensa ja levittänyt tuhoa koko maailmaan? Avengers: Endgamen trailereissa on jo saatu jonkin verran esimakua tämän kuun 24. päivä myös Suomessa ensi-iltaan saapuvasta Marvel-seikkailun seuraavasta osasta. Kotimaassaan Yhdysvalloissa elokuvan ensi-ilta on pari päivää myöhemmin, mutta lipunmyynti käy jo kuumana.

Eilen esim. teatteriketju AMC:n sovelluksen raportoitiin nikotelleen useaan otteeseen lippujen suuren kysynnän vuoksi. Leffasivusto Fandangon ilmoituksen mukaan Avengers: Endgamen näytöslippuja ostettiin jopa niin hanakasti, että Marvel-rainan kysyntä ylitti jopa Star Wars: The Force Awakensin kysynnän ensimmäisen vuorokauden aikana. Tämä tarkoittaa, että palvelu välitti saman määrän lippuja Avengers: Endgameen vain neljäsosassa siitä ajasta, missä se vuonna 2015 myi Star Wars: The Force Awakensin lippuja. The Force Awakens, mikä johti lipunmyyntitilastoja aloitusviikostaan lähtien kirkkaasti, rikkoi lopulta myös 2 miljardin dollarin tulorajan (sis. kansainväliset tulot).

Avengers: Endgamen tikettien huomattava kysyntä on jo herättänyt aavisteluita siitä, että tästä elokuvasta voisi tulla ensimmäinen, joka rikkoo miljardin dollarin tulorajan avausviikollaan. Se saa ensi-iltansa myös Kiinassa samoihin aikoihin kuin mm. Suomessa.

Biljettivillitys ei toki ole tarttunut vain tavallisiin leffankävijöihin: esim. Yhdysvalloissa Iron Manin ja kumppanien paluuseen varautuneet mustan pörssin kauppiaat yrittävät jo nyhtää innokkaimmilta Marvel-faneilta 75-100 dollarin maksua (n. 66,70-88,90 €) yhdestä lipusta. Normaalisti elokuvalippu rapakon takana kustantaa nykyään vähän yli 9 dollaria, eli n. 8 €.

 

Lähteet: We Got This Covered, The Wrap, Collider, Variety, Statista, Box Office Mojo

Kuva: Marvel Studios/Avengers: Endgame, 2019

Lisää luettavaa