Teräsmiehen ja Jokerin tiimoilta kuuluu yllättävän hyvää

Jos Heath Ledger olisi elänyt pidempään, hänet ehkä olisi nähty Batmanin arkkivihollisena, Jokerina, useammassa kuin yhdessä elokuvassa. Osa yleisöstä on haaveillut näkevänsä Joaquin Phoenixin Jokerin osassa. Nicolas Cagen taas piti näytellä Teräsmiestä jo vuosia sitten, kun Tim Burton suunnitteli omaa versiotaan supersankarin tarinasta valkokankaalle. Nyt sekä Jokerin että Teräsmiehen osalta kuuluu lupaavia uutisia.

Burtonin visiota Teräsmiehestä ei tulla edelleenkään näkemään, mutta Nicolas Cage on kuitenkin kiinnitetty viittasankarin rooliin. Ilmeikäs näyttelijä esittää Teristä animaatiossa Teen Titans Go! To The Movies. Cage voi olettaa olevan itsekin innoissaan roolista, vaikkei häntä fyysisesti leffassa nähdä - näyttelijä on tunnustautunut niin kovaksi Teräsmies-faniksi, että hän nimesi myös poikansa Kal-Eliksi sarjakuvahahmon mukaan.

Komediallisen Teen Titans Go! To The Movies -animaation tarjoama rooli on ennakkotietojen perusteella vain cameo-luokkaa, mutta Joaquin Phoenixille puolestaan on tarjottu pääroolia ei-animoidussa Jokerin omassa elokuvassa. Näyttelijän neuvottelut roolista ovat edenneet paremmin kuin esim. hänen ollessaan ehdolla Doctor Strange -rainan pääosaan, jossa lopulta nähtiin Benedict Cumberbatch. Jokerin alkuperää ruotiva leffa on Martin Scorsesen tuottama, mikä on epätavanomainen askel muissa genreissä viihtyneen Scorsesen kohdalla.

Uudempien tietojen valossa näyttää kuitenkin siltä, ettei Jokeria kuvata hämäriltä kujilta kemikaalisammioon ajautuvana pikkunilkkinä. Hahmon taustatarina esittelee myös Jokerin menneisyyttä koomikkona, joka ryhtyy rikolliselle uralle epäonnistuttuaan totaalisesti yleisönsä edessä. Aihepiiri on Scorseselle tuttu, sillä hän ohjasi 1980-luvun alussa Robert De Niron ja Jerry Lewisin tähdittämän tummanpuhuvan komedian Koomikkojen kuningas viihdemaailman veteraanista, jonka epätasapainoinen stand up -koomikko kidnappaa.

Jokeri-elokuvan kuvausten arvellaan alkavan tänä vuonna. Teen Titans Go! To The Movies saa maailmanensi-iltansa kesällä.

Lähteet: CinemaBlend, The Wrap, Variety

Kuva: DC/Warner Bros./Teen Titans Go! To The Movies, 2018

R. Isoviita 14.03.2018 klo 14:30

Uusimmat uutiset