Lostin juhlavuosi

18.3.2014 08:30

Tämän vuosituhannen alun hitiksi muodostuneen tv-sarja Lostin ensimmäinen juhlavuosi on jo nyt, vaikka sarja päättyi vasta vuonna 2010. Lentokonehaaksirikon ympärille kehittyneen Lostin pilottiepisodi esitettiin ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten, joten sarjan tekijät ja näyttelijät kokoontuivat viime viikonloppuna Paleyfest-tapahtumaan fanien iloksi. Luvassa oli tietenkin paljastuksia, harmillisia poissaoloja ja hauskaa jutustelua, eli ei epäkorrektisti puhettakaan Malaysian Airlinesin n. 10 päivää sitten mystisesti kadonneesta lennosta.

– Meillä oli kiistaa siitä, pitäisikö meidän näyttää teille sarjan oikea päätös, tuottaja Damon Lindelof totesi yleisölle. Hänen kollegansa Carlton Cuse jatkoi kiusoittelua vakuuttamalla sen olevan liian aikaista. Mysteerisarjan tekijät vihjaisivat silti säästelevänsä oikeastikin jotain paukkuja.

Lindelof ja Cuse nousivat keskustelulavalle yhdessä mm. näyttelijöiden Josh Holloway (Sawyer), Jorge Garcia (Hurley), Yunjin Kim (Sun) ja Ian Somerhalder (Boone) kanssa. Sankasta joukosta puuttuivat niin Euroopassa parhaillaan kuvauksissa ollut Matthew Fox (Jack), omaa sarjaansa työstävä Dominic Monaghan kuin supersankarileffa Ant-Maniin liitetty Evangeline Lillykin (Kate). Poissaolleiden listalla oli useita Lostin kärkihahmojen näyttelijöitä, joskin sarjaa ja sen suurta menestystä voi osaltaan jopa syyttää heidän nykyisistä työkiireistään.

Juhlatapaamisen hauskoihin yksityiskohtiin kuului paljastus, jonka perusteella paikalla oli tavallaan kaksi Sawyeria. Erityisesti monien naispuolisten Lost-fanien suosikiksi kohonneen Josh Hollowayn kanssa Sawyeriksi oli pyrkinyt lopulta näkyjä näkevän Hurleyn osaan pestattu Jorge Garcia. Lisäksi Yunjin Kim oli pyrkinyt määrätietoisen Katen rooliin, mutta kyseisen pestin mentyä Evangeline Lillylle tuottajat eivät olleet halunneet hukata tilaisuutta saada kotimaassaan suurtähtenä tunnettua korealaisnäyttelijää mukaan, joten hänelle kirjoitettiin oma rooli Sunina.

Ian Somerhalder, jonka hahmoa sarjassa nähtiin lopulta ehkä odotettua vähemmän, vakuutti tapaamisessa olevansa sujut Lostin luojien kanssa. Alkujaan merkittävässä roolissa olleen Somerhalderin lyhyeksi jäänyt Lost-taival sai Damon Lindelofin mukaan Jin Kwonia näytelleen Daniel Dae Kimin hermoilemaan asuntoasioissaan ja kyselemään tuottajilta hahmonsa kohtalosta. Kuten useat muutkin Lostin tiimiin kuuluneista, hän oli hankkimassa pysyvää asuntoa Havaijilta, missä sarjaa kuvattiin. Kimin hermoilu hahmonsa kohtalosta osoittautui sittemmin turhaksi ja hänen Havaijin kodilleen löytyy käyttöä edelleen, sillä näyttelijä kuuluu saarella kuvattavan Havaiji 5-0 -poliisisarjan vakiokalustoon.

Suomessa Lostia esitti Nelonen, jonka ohjelmistossa on nähty myös muita Lostista tuttujen näyttelijöiden sarjoja (mm. Olipa kerran). Mikäli Lost on yhä näkemättömien listalla tai haluat katsoa sen uudelleen, ei huolta: sarja on ollut saatavilla Netflixistä ja DVD-julkaisuina pidemmän aikaa.

 

Lähteet: TheWrap, TooFab, THR, Reuters

Kuva: ABC

Lisää luettavaa