Voima olkoon Abramsin kanssa

J.J. Abrams, jonka tuorein visio Star Trek -elokuvien sarjaan, Star Trek Into Darkness saapuu elokuvateattereihin tämän vuoden toukokuussa, on vahvistettu virallisesti myös tulevan Star Wars -elokuvan ohjaajaksi. George Lucasin myytyä Tähtien sota -franchisen Disneylle spekulaatiot menestyneen elokuvasarjan jatkosta ovat käyneet kuumina. Julkisuudessa on kerrottu aiemmin varmoina tietoina vain, että Lucasin aloittama saaga tulee jatkumaan Star Wars: Episode VII -elokuvalla, jonka kirjoittaa draamakomedia Little Miss Sunshinen voitokas käsikirjoittaja Michael Arndt.

Ohjaaja ja Star Wars -fani Abrams, oli pitkään yksi nimistä, jotka pitkään liitettiin Tähtien sota -spekulaatioihin, mutta hän ilmoitti vielä viime jouluna pysyvänsä jatkossakin kilpailevan franchisen, Star Trekin parissa. Hänen ohellaan näissä arvailuissa on pyöritelty mm. nimiä Brad Bird (Ihmeperhe, Mission: Impossible - Ghost Protocol), Jon Favreau (Iron Man, Iron Man 2) ja Matthew Vaughn (Kick-Ass, X-Men: First Class), joista ainakin viimeisen kohdalla voi olla pieni mahdollisuus, että hänet kiinnitetään jonkin muun Star Wars -elokuvan ohjaajaksi. Nyt Vaughn toimii ensi vuoden julkaisuaikataulussa olevan X-Men: Days of Future Past -elokuvan tuottajana, Bird puolestaan ohjaajana ja tuottajana George Clooneyn tähdittämän Tomorrowland-elokuvan parissa - joka kulki aiemmin nimellä 1952 - ja Favreaulla pitää kiirettä niin ohjaajana, tuottajana kuin näyttelijänäkin eri projekteissa.

Abramsin liittyminen Star Wars -tuotantoon tarkoittaa muutoksia. Hänet on edelleen liitetty ohjaajana myös Paramount-yhtiöiden kolmanteen uuteen Star Trek -elokuvaan, ja hän on kertonut, ettei tulevan Tähtien sota -rainan julkaisu ehkä näillä näkymin tulekaan tapahtumaan vielä vuonna 2015, kuten oli suunniteltu. Lisäksi Star Wars -saagaan kuuluvien Kloonien hyökkäyksen ja Sithin koston 3D-julkaisuja on päätetty siirtää. Jälkimmäiseen liittyy myös se, ettei Disney ole ollut tyytyväinen elokuviensa 3D-uudelleenjulkaisujen menestykseen lippuluukuilla.


Lähteet: DigitalSpy, IMDB, Wrap, Deadline

Kuva: Joi

Z.E. 29.01.2013 klo 14:21

Uusimmat uutiset