Etusivu Foorumit Legendaloota Tällä hetkellä kuuntelen (kommenttien kera) Vastaa aiheeseen: Tällä hetkellä kuuntelen (kommenttien kera)

#152883
Brutus
Osallistuja

The Beach Boys – Heroes and Villains (The Smile Sessions 2011)

Vanhoja levyjä kuunnellessa osui silmiini tällainenkin mielenkiintoinen tarina ehkä hienoimmasta yksittäisestä levystä, jota valitettavan harva taitaa tietääkään. The Beach Boysin suunnitelmissa oli jo 60-luvulla äänittää Smile-nimellä psykedeelisen pop rockin jättimäinen mestariteos, mutta editoitavaa materiaalia kertyikin kymmenien tai satojenkin tuntien edestä, joten ymmärrettävästi projekti kaatui nopeasti omaan mahdottomuuteensa.

Vai kaatuiko sittenkään? Tätä levyä on hiottu ja saksittu vuosien varrella vaikka kuinka paljon, ja erilaisia bootleg-versioitakin on ollut liikkeellä jo vuosikymmeniä. Vuonna 2011 ilmestyi virallisesti ainakin lähes täydellinen rekonstruktio alkuperäissuunnitelmien mukaisesta Smile-albumista, ja onhan se aivan uskomaton elämys. Beach Boysin Brian Wilson on ihan ansaitusti yksi kautta aikain musiikkituottajista ja mukana kaikissa mahdollisissa alan Hall of Fameissa.

Omilla listoillani Smile meni heittämällä top3-levyihin mitä olen koskaan kuullut.

Lisää luettavaa