Toive

(2023)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Toive
Genret:
Maat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Wish
Valmistusvuosi:2023
Pituus:95 min
Pisteytyksiä: 1
Tarkka arvio: 2.00

Walt Disney Animation Studiosin juhliessa 100-vuotista taivaltaan studion uudessa elokuvassa Toive (Wish) kysytään: “Miten toivomustähti, jolle niin moni Disney-hahmo on esittänyt toiveensa, oikein sai alkunsa?” Rosasin taianomaiseen valtakuntaan sijoittuvan tarinan pääosassa tutustutaan nokkelaan tyttöön nimeltä Asha (äänenä Ariana DeBose), joka välittää syvästi omasta yhteisöstään. Kun Asha hädän hetkellä kääntyy tähtitaivaan puoleen ja esittää toiveen, hänelle vastaa kosminen voima—pieni rajatonta energiaa pursuava pallo nimeltä Tähti. Yhdessä he kohtaavat mahtavan vihollisen pelastaakseen Ashan yhteisön ja todistavat, että kun urhean ihmisen tahto yhdistyy tähtien taikaan, ihmeitä voi tapahtua.

 

Äänirooleissa kuullaan Oscar®-palkittu näyttelijä Ariana DeBose, joka on Asha, ja Alan Tudyk, joka on pyjamapukuinen vuohi nimeltä Valentino. Chris Pine (Into the Woods, Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) on kuningas Magnifico. Tämän eeppisen animaatiomusikaalin ovat ohjanneet Chris Buck (Frozen – huurteinen seikkailu, Frozen 2) ja Fawn Veerasunthorn (Raya ja viimeinen lohikäärme) ja tuottaneet Peter Del Vecho (Frozen – huurteinen seikkailu, Frozen 2) ja  Juan Pablo Reyes (Encanto). Vastaavana tuottajana toimii Jennifer Lee (Frozen – huurteinen seikkailu, Frozen 2)—käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Lee ja Allison Moore (“Night Sky”, “Manhunt”). Lauluista vastaavat Grammy®-ehdokas ja laulaja/lauluntekijä Julia Michaels ja Grammy-palkittu tuottaja/lauluntekijä/muusikko Benjamin Rice, elokuvamusiikin on säveltänyt Dave Metzger. Walt Disney Animation Studiosin Toive saa ensi-iltansa loppuvuodesta 2023 vain elokuvateattereissa.

Kommentit & Pisteytykset

JVDS

Olipas se tähtipölyistä unelmahöttöä koko Toive-leffa. Susi oli pukeutunut lampaan vaatteisiin. Hänen todellinen luontonsa paljastui vasta, kun teinityttö todisti hänen ajatusmaailmansa vääräksi. Siihen asti kaikki meni hyvin, kun naiivi lammaslauma seurasi sokeasti kuningastansa, jolle he olivat uskoneet tärkeimmän osan sydäntään, toiveensa. Väärä paimen ei tule kuin varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Eikä hän välitä lampaistaan. Jos sivuuttaa hetkeksi evoluutiohömpän, jonka mukaan kaikki on samaa stardustia, oli leffassa nähtävissä yhdenlainen anti-Kristuksen ilmentymä. Joskin se oli melko heikko sellainen, kun pikkutytön ja hänen kavereidensa toiveajattelu riitti kääntämään muka toivottomalta näyttäneen tilanteen parhain päin. Eikä pahista seurannut edes hänen oma vaimonsa vaan ainoastaan petetty nuori miehen alku, joka teki lopussa parannuksen. Long live the queen! 2/5

Lisää luettavaa