Taistelu Näsilinnasta 1918

(2012)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Taistelu Näsilinnasta 1918
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Taistelu Näsilinnasta 1918
Valmistusvuosi:2012
Pituus:70 min
Pisteytyksiä: 33
Tarkka arvio: 2.08

Taistelu Näsilinnasta 1918 on autenttinen, pysäyttävän todentuntuinen draama Suomen sisällissodan ratkaisun hetkistä. Elokuva perustuu tositapahtumiin ja todellisiin historiallisiin henkilöihin.

Yliluutnantti Melinin (Nicke Lignell) valkoinen komppania valmistautuu yöllä hyökkäykseen punaisen Tampereen laitamilla huhtikuun 3. päivänä. Komppanian tehtävänä on tunkeutua kaupunkiin ja valloittaa Näsilinna-palatsi, joka on punaisten hallussa. Vaasassa vain viikon pituisen taistelukoulutuksen saaneet komppanian jäsenet ovat nuoria alle 20-vuotiaita pohjanmaalaisten maanviljelijäperheiden poikia. Vaikka miehet eivät sitä vielä tiedä, tulee Näsilinnan valtaamisesta Suomen sisällissodan ratkaiseva taistelu.

Arviot

Hahmot jäävät todella ohuiksi.

Suomen sisällissodasta ei ole turhan paljon tehty elokuvia. Vuoden 1918 tapahtumia on alettu käsittelemään elokuvissa kunnolla vasta 2000-luvulla. Ne sitten onnistuvat enemmän tai vähemmän. Taistelu Näsilinnasta 1918 kuuluu siihen vähemmän onnistuneiden elokuvien kategoriaan. Elokuva käsittelee yhtä sisällissodan ratkaisutaistelua. Yliluutnantti Melin (Lignell) osallistuu komppanioineen Tampereen taisteluun ja saa tehtäväkseen vallata Näsilinnan. Elokuva keskittyy itse taisteluun ja […]

Arvosteltu: 14.07.2012

Kommentit & Pisteytykset

Nico
stranger in this town
Juki
Jerkkku
Heavyjuuseri
Nosfecoff
jossu82
cronenberger
kolamuki
harr1v
Vilperi
korppi-
Beer Master
lällälää79
OZMO
-Testament-
ms
mikelawry
TeeP
blitzkrieg
J.Lipponen
Visailija
Hoplaa
Dread
Gumbert
Addeh
Nimetön
Keräilijä
Köpi79
Jautsi
Ville
Jingleballs
eskoaarne

Lisää luettavaa